Eensgezinde vaststelling sluitende begroting 2016 voor de gemeente Strijen

5

832719-thumbSTRIJEN – Eensgezind als nooit tevoren heeft de gemeenteraad van Strijen dinsdagavond, 27 oktober 2015, een sluitende gemeentebegroting voor 2016 vastgesteld.

,,Voor u staat een meer dan trotse wethouder financiën. Hartelijk dank voor uw raadsbrede waardering voor de begroting en het vele werk eraan. Ik breng die waardering zeker mee naar de ambtelijke organisatie,’’ sprak wethouder Geràldo Janssen, na het uitspreken van de algemene beschouwingen door de zes fracties. ,,We hebben de afgelopen jaren al veel mooie voorzieningen weten te realiseren en in stand gehouden. Ook voor de komende jaren zijn de perspectieven goed te noemen.”

Redelijk uniek deze keer was de inbreng van maar liefst vijf moties. Die alle zichtbaar goed voorbereid waren door de partijen. Onder vier van de ingediende voorstellen stonden dan ook de handtekeningen van alle fracties. Alleen de motie waarmee het college verzocht wordt de sporthal een facelift te geven, werd niet gesteund door de CU/SGP. De overige suggesties van de raad aan B&W betroffen: woningbouw verder ontwikkelen in de dorpskern Strijen, opknappen van de dorpskern Strijen, terugdraaien bezuinigingen op het onderhoud van de openbare ruimte, het opwaarderen en uitbreiden van de fietspaden.

,,Het college is blij met de moties en zien ze als ondersteuning en aanvulling op het collegeprogramma. Aangaande de motie over de dorpskern moet de Kaai wat ons betreft de huiskamer van Strijen worden, waar je lekker kunt relaxen en de tafels en stoelen opzij kunt schuiven voor een feestje,” was de positieve reactie van wethouder Wilko van Tilborg op één van de moties.

Wethouder Paulien Tanja kreeg diverse vragen over het -financiële- verloop van de sociaal-maatschappelijke decentralisaties. ,,Het is een enorme klus, waarbij we samen met een groot aantal partners super hard met elkaar aan het werk zijn. Hoewel het waanzinnig moeilijk is, doen we het wel samen en allemaal met het doel om problemen bij onze inwoners te voorkomen. Zodat iedereen mee kan blijven doen in de samenleving.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.