Strijen wint Hoeksche Waardse kraker tegen Binnenmaas

6

strijenbinnenmaasSTRIJEN – In een wedstrijd die van de eerste tot de laatste minuut boeide voor het in grote getale naar de Strijense Sportlaan gekomen publiek trok de Strijense P G Security Service equipe aan het langste eind en deden de kanaries goede zaken op de ranglijst van de immens spannende competitie in de 2e klasse D; een prima resultaat van trainer Geert Meijer met zijn jonge elftal.

Reeds in de 3e minuut was Strijen dichtbij de openingstreffer, maar de vrije trap van Vincent Monster ketste via de lat op de doellijn en dook Karam Bensedjed vervolgens vrij voor keeper Sem Kerkhof op, maar kon de bal niet voldoende onder controle krijgen terwijl aan de andere kant keeper Yordi Godijn inzetten van John Maijers en Sander de Heus onschadelijk maakte. In de 26e minuut kwam dan toch de op dat moment verdiende voorsprong voor Strijen nadat Kevin Theuns op inzet eerder bij een door Karam Bensedjed doorgekopte bal kwam dan keeper Sem Kerkhof en hem feilloos passeerde. In de 33e minuut wist Binnenmaas gelijk te maken; een door Rolin Notenboom op de lat geschoten bal stuitte via de rug van keeper Yordi Godijn in het Strijense doel en 1 minuut later werd het zelfs 1-2 door een door Danny Maijers benutte strafschop, die toegekend was door de prima leidende scheidsrechter P.Korsius uit Heinenoord nadat een bal van Aaron Peres Maria tegen de arm van de vallende Gregory Brader kwam.

Binnenmaas trok op dat moment het initiatief naar zich toe en continueerde dat in het begin van de 2e helft. Maar Strijen wist met steun van de supporters het heft weer in handen te nemen en won het dankzij een ouderwets sleurende Alwin van der Werff de slag op het middenveld. Met een slimme voorzet wist hij Karam Bensedjed te bereiken die na een weergaloze aktie zijn tegenstander het bos ingestuurd te hebben feilloos afwerkte : 2-2. Bijna wist Bensedjed Strijen ook de voorsprong te bezorgen, maar met een prima reaktie ranselde keeper Kerkhof de bal naast het doel, waarna de opvolgende hoekschop door Vincent Monster overgekopt werd. Keeper Kerkhof wist hierna de doorgebroken Sharlton Sambo ook van scoren af te houden, maar de verdiende winnende treffer kwam er toch in de 81e minuut. Een voorzet van de opstomende Alwin van der Werff bereikte Sharlton Sambo, die keihard op de paal schoot. Nigel Schaken was uiteindelijk de gevierde man door de terugkaatsende bal alsnog in het doel te werken en Strijen de overwinning te bezorgen.

A.s. zaterdag speelt Strijen uit tegen Spirit, waarna zij op 26 maart vrij zijn en af kunnen wachten hoe de wedstrijd van concurrent voor de 3e plaats CWO tegen Spirit verloopt , terwijl op 2e Paasdag de resterende 19 minuten van de vorige week i.v.m. een blessure van de scheidsrechter gestaakte wedstrijd tegen CWO gespeeld worden.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.