Proef, beleef en geniet tijdens de Open Dag op De Peerdegaerdt zaterdag 4 juni in Strijen

14

Flyer open dag De Peerdegaerdt - 4 juni 2016Strijen– Zaterdag 4 juni opent Landgoed de Peerdegaerdt in Strijen haar poorten voor het publiek. Bezoekers van de Open Dag kunnen de sfeer komen proeven en genieten van alles wat op dit schitterende landgoed te beleven is. Middenin de polder de Nieuwe Klem gaat achter deze poorten een onverwachte schoonheid aan natuur en cultuurhistorie schuil. Friese paarden grazen in de boomgaard en de wandeltuin van Mien Ruys is een ware lust voor het oog.

Tijdens verschillende workshops maken bezoekers kennis met paardencoaching, varkens knuffelen, grondwerk met paarden en het zelf kweken van eetbare paddenstoelen. Kinderen kunnen onder meer terecht voor een leuke speurtocht, het maken van insectenhotels, hoefijzers gooien en het borstelen en verzorgen van pony’s. De komende weken worden hier nog een aantal bijzondere workshops aan toegevoegd.

Een kleinschalige, duurzame markt in het teken van Good Food & Drinks, maar bijvoorbeeld ook de «tent der wonderen» maken het tot een sfeervol geheel met bijzondere belevingen. Regelmatig start een rondleiding over het landgoed door de wandeltuin van Mien Ruys en de karakteristieke 100 jaar oude hoogstamboomgaard met uitleg over «Adopteer een Peer». Verder is het mogelijk om de unieke huwelijkslocatie bij de idyllische vijver te bezichtigen of even aan te waaien bij de medewerkers van De Peerdegaerdt voor meer informatie over de buitenarrangementen en de zorg- en activiteitenboerderij van De Peerdegaerdt.

Zowel de toegang als de deelname aan de workshops is kosteloos. Voor jong en oud is tussen 11.00 en 17.00 voldoende te beleven. Rond 18.00 wordt de dag afgesloten met een volledig verzorgde VGQ in de boomgaard, dit is een vegetarische BBQ. De inschrijving hiervoor is geopend en deelname is mogelijk tegen een vergoeding van 25 euro per persoon.

De Peerdegaerdt

De Peerdegaerdt is een landgoed in Strijen met een zorg- en activiteitenboerderij. De medewerkers geven op vernieuwende wijze vorm aan de instandhouding van een landgoed door het invullen van een maatschappelijke functie, waarbij het landgoed een mooie rol wil spelen op het gebied van welzijn in de eigen streek. De Peerdegaerdt is een prachtige locatie en daarom bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld events en buitenarrangementen, welke zo veel als mogelijk verzorgd worden vanuit de zorgboerderij. Op deze zorg- en activiteitenboerderij kunnen mensen met uiteenlopende achtergronden terecht en zijn speciale arrangementen voor kinderen ontwikkeld. Ook biedt De Peerdegaerdt mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt een mogelijkheid zich verder te ontwikkelen.

Bianca Meertens, werkzaam bij De Peerdegaerdt, vertelt “op De Peerdegaerdt kijken we graag naar de talenten waarover iemand beschikt en proberen deze te benutten en verder te ontwikkelen. Het dagelijkse contact met onze dieren helpt hierbij, omdat dieren alleen maar willen weten wat iemand voor ze kan betekenen. Zij zijn helemaal niet geïnteresseerd in iemands beperkingen. Dit is een hele andere en positieve benadering, die wij zelf ook graag toepassen. Iemand simpelweg waarderen om de persoon die hij is”.

De verschillende activiteiten op De Peerdegaerdt zijn erop gericht bij te dragen aan het versterken van de sociale cohesie en het verbeteren van welzijn van mens en dier. Erik Doesburg is sinds jaren betrokken bij De Peerdegaerdt en een van de aanjagers van de recente ontwikkelingen. “Als je op de Peerdegaerdt bent dan gebeurt er iets met je. Deze positieve energie willen wij benutten. De kracht van De Peerdegaerdt is dat we niet in hokjes denken, Iedereen participeert naast elkaar bij de verschillende activiteiten die plaatsvinden op De Peerdegaerdt. Tijdens onze Open Dag hopen we veel mensen kennis te laten maken met onze bruisende omgeving. De afgelopen jaren zijn een paar honderd mensen op onze Open Dagen geweest en we willen graag nog meer mensen bereiken. Naast inwoners van de Hoeksche Waard, hopen we ook mensen uit de omliggende steden Dordrecht, Breda en Rotterdam te mogen begroeten”.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.