Ventura Sport haalt overwinning over de streep

2

Strijen – Na een moeizame 11-15 overwinning tegen Good Luck vorige week, was rode lantaarndrager Blauw Wit uit Kloetinge afgelopen zaterdag de tegenstander. De ploeg staat stijf onderaan met 0 punten, maar is geen makkelijke tegenstander. De heenwedstrijd was het al lastig gebleken voor Ventura Sport, dit bleek ook afgelopen zaterdag zo. Maar de punten bleven keurig in Strijen door de 19-17 overwinning.

In de 1e helft was het al wel duidelijk dat er speltechnisch verschil zit tussen de nummers laatst en de koploper. Ventura Sport laat makkelijker en sneller de bal rondgaan en was eigenlijk op alle vlakken beter dan haar tegenstander. Ondanks dat kwam de wedstrijd voor de thuisploeg niet echt los, het verschil kon niet gemaakt worden en met name door slordig te verdedigen bleef Blauw Wit in de wedstrijd. Dit resulteerde in een 11-10 ruststand.

Na rust liet Ventura Sport via een tussensprint zien waarom het bovenaan staat, binnen 10 minuten liep de ploeg van trainer Arthur Buitendijk weg van haar tegenstander. Echter bij een 17-10 tussenstand stokte de doelpuntenmachine van Ventura Sport en verviel de thuisploeg verdedigend weer in slordigheden. Waardoor Blauw Wit langzamerhand weer terug kon komen in de wedstrijd, bij 18-17 leek het nog even spannend te worden. Maar een doelpunt van de thuisploeg maakte weer een einde aan de illusies van de gasten uit Kloetinge. De laatste minuten werden uitgespeeld waardoor de eindstand van 19-17 op het scorebord kwam.

Al met al weer 2 belangrijke punten in de race om de titel, Ventura Sport blijft samen met Atlas bovenaan staan met 16 punten uit 9 wedstrijden. A.s. zaterdag speelt Ventura Sport de lastige uitwedstrijd tegen Stormvogels, de wedstrijd begint om 16.00 uur in Koudekerke.

Doelpuntenmakers: Arnold in’t Veld 6, Jonah Sanderse 5, Siebe Buitendijk 4, Arco Dalm en Annemieke van Dongen 2.