Strijen warmt zich op voor Koningsdag

378

STRIJEN – Op woensdag 26 april is het weer feest in Strijen. Dan viert Strijen de Koningsdagen.

Woensdag begint de koningsnacht met “ The Royal Concert” op het podium in de Strijense haven.Om 20.00 uur zal door 55 leden van muziekvereniging NLS uit Klaaswaal het startsein gegeven worden voor het 2-daagse Koningsdagfestijn. De muziek die gespeeld wordt zal bestaan uit diverse muziekstromingen  voor jong en oud. Van klassiek , pop, film en rockmuziek tot aan de musicals van vandaag met als gastoptreden de band Footprint. Laat u muzikaal verrassen door dit fantastisch optreden.

Op donderdag 27 april is om 10.00 uur de traditionele Aubade  Daarbij is het de verjaardag van Koning Willem Alexander die op zijn 50e verjaardag Abraham ziet!  Dit thema wil de Oranjevereniging  samen met alle kinderen uitstralen in de  traditionele optocht door de straten van Strijen. Na afloop van de optocht is er een gratis kopje koffie met een koningskoekje.

De jaarlijkse vrijmarkt door en voor kinderen vindt plaats rondom de Kaai / Boompjesstraat. Kom gezellig snuffelen. 

Om 11.30uur kunnen de kinderen zich vermaken met de “Ik hou van Holland Show” gepresenteerd door Kitz DJ.Om 15.00u zal Carla’s Showteam haar danstalenten tonen. Rond 16.00uur kunt u genieten van oude zeemansliedjes gezongen door het Polderkoor den Driesprong. Iedereen zingt mee!  Na 17.00 uur kan Strijen gaan swingen met Marsha & Friends bekend van de Booming Piano’s.  De afsluiter zal bestaan uit de feestformatie Dakkeraf uit Friesland.

De Koningsdagen worden georganiseerd i.s.m. Café de Vertraging.Wij kijken uit naar de aangekondigde verbouwing van de Kaai naar een evenementenplein. Een