Indrukwekkende dodenherdenking in Strijen

1114

STRIJEN – Op donderdagavond 4 mei werd onder grote belangstelling in Strijen aandacht besteed aan de nationale dodenherdenking met onder meer een stille tocht. De stoet vertrok omstreeks 19.30 uur vanaf het gemeentehuis aan het Waleplein in Strijen.

Onder aanvoering van tamboers van Boing ging het richting de oorlogsmonumenten bij de Lambertuskerk en daarna naar het Joods monument voor de begraafplaats.

Last Post
Bij aankomst van de stoet bij de oorlogsmonumenten speelde muziekvereniging TAVENU koraalmuziek. Om 19.58 uur klonk de Last Post waarna het vervolgens twee minuten stil is. Hierna volgde het Wilhelmus, werden er gedichten voorgelezen door leerlingen van De Meerwaarde en vinden er kransleggingen plaats.

Daarna verplaatste de herdenking zich naar het Joods monument waar kinderen van De Parel de namen van slachtoffers voorlazen en een kranslegging voor hun rekening namen.

Bekijk hieronder de foto’s gemaakt door MS Fotografie – Marc van der Stelt