Bluesband MOTWAT maakt Hoeksche Waardse Aardappelblues

57

HOEKSCHE WAARD – Een lied over aardappelen was nog niet in het repertoire van de Hoeksche Waardse bluesband MOT WAT.

Zij namen hun videoclip op het veld van Hoeksche Chips op!

De 5 enthousiaste mannen van Mot Wat herschrijven oude bluesklassiekers en gooien er een Mot Wat sausje overheen. Mot Wat speelt o.a. onder andere nummers van Muddy Waters, Ray Charles, Stevie Ray Vaughan en Eric Clapton.

Sinds 2013 timmeren zij hard aan de weg op weg naar… de top? Als je het hun vraagt, hoeven ze die niet perse te halen maar genieten zij van ieder optreden en dat straalt er ook vanaf!

De unieke combinatie toont aan dat blues voor jong en oud is. 
Zodra deze mannen beginnen met spelen, is wel duidelijk dat leeftijd niet meer uitmaakt.
Op basgitaar is het Tom die met z’n looks menig vrouwenharten versiert, daarnaast de altijd vrolijke Hugo op de drums. Een ritmesectie met een verschil van 50 jaar.
Voor de gitaarsolo’s moet je bij Hans zijn.  Je zit op het puntje van je stoel als hij z’n versterker opengooit. De teksten worden geschreven door “Opa” Leen, die de nummers aanvult met het geluid van de scheurende bluesharp. Last but not least, op toetsen Marinus. die z’n inspiratie haalt uit de muziek van Jerry Lee Lewis & Pinetop Perkins.

​Mot Wat heeft inmiddels elk festival in de Hoeksche Waard, daar waar hun roots liggen, plat gespeeld.
Zo stonden zij in het voorprogramma van bijvoorbeeld “My Baby”, ” Heritage Blues Orchestra ” (USA) & ” Mr. Gene Taylor ” (USA) Thijs Boontjes, Joris Lindsen en de Bökkers. In de Zomer van 2016 speelde ze nog op Big Rivers Dordrecht, Festival TNT (Terug naar Tiengemeten) en Hoeksch Rock & Blues Festival.

Mot Wat bestaat uit: Marinus Verschoor – PIANO/ZANG, Tom van Ruiswijk -BASGITAAR, Hugo Snel -DRUMS, Leen Baars -HARMONICA/ZANG en Hans van Sasse van IJsselt – GITAAR