Maandag start Jeugdland Strijen weer!

204

STRIJEN –  Aankomende week is het weer zover Jeugdland Strijen 2017. Dit jaar wordt alweer de 23ste keer het evenement ‘Jeugdland Strijen’ georganiseerd in de laatste week van de schoolvakantie van 14 augustus t/m 18 augustus. Mary Romijn Fotografie zal dagelijks weer foto’s maken en die plaatsen wij weer op onze website en facebook.

De doelstelling Jeugdland Strijen is om voor kinderen uit Strijen, in de leeftijd van ± 6 jaar (tenminste geboren in 2009) tot en met 13 jaar, in de laatste week van de zomervakantie een speelweek te organiseren. Er wordt een huttendorp gebouwd en de kinderen kunnen op een speelse manier elkaar leren kennen en op een creatieve manier samen bezig zijn. Het thema van dit jaar is: JEUGDLAND ZOO!

Geschiedenis van Jeugdland Strijen

Jeugdland Strijen heeft zijn oorsprong gevonden in 1995. Strijen vierde feest in het TES jaar; “Tien Eeuwen Strijen”. Een onderdeel van het activiteitenprogramma was de speelweek voor de schoolkinderen.Dit was een succes waar zo’n 200 kinderen per dag aan deelnamen.

Het zag er naar uit dat er geen vervolg kwam in het daaropvolgende jaar. Enkele mensen hebben toen op het laatste moment de koppen bij elkaar gestoken en nieuwe mensen erbij gehaald om toch een speelweek te realiseren.

Om continuïteit aan het geheel te geven is in 1996 de Stichting Jeugdland Strijen opgericht en met een groei van ongeveer 40 kinderen per jaar is het evenement uitgegroeid tot een waar dorpsfeest.

Strijense basisschoolkinderen van ± 6 tot en met 13 jaar mogen deelnemen en worden daarin begeleid door heel veel vrijwilligers.

In 2012 deden er meer dan 500 kinderen mee en 250 vrijwilligers. Dit is iets minder dan het voorgaande jaar. Dit kan te maken hebben met de krimp van de gemeente Strijen.

De Jeugdland-speelweek is inmiddels een traditie geworden en niet meer uit Strijen weg te denken. Deze week vindt altijd plaats in de laatste week van de zomervakantie.