Ventura Sport weet te winnen in het verre Helmond

84

HELMOND – In het verre Helmond tegen “onbekende” tegenstander OEC, is ook de vierde wedstrijd in een overwinning omgezet. Beide ploegen scoorden er lustig op los wat resulteerde in een 20-24 eindstand.

De eerste helft ging vanaf het begin gelijk op, de Strijenaren namen een 0-1 voorsprong. Daarna was het OEC wat steeds de leiding nam en de ploeg van trainer Arie Kranendonk moest in de achtervolging. Beide ploegen hadden moeite om het verdedigend dicht te houden, Ventura Sport had hiermee juist de laatste wedstrijd gewonnen. Maar de ene zaterdag is de andere zaterdag niet, wat leidde tot een doelpuntrijke eerste helft. Vijf minuten voor rust nam de ploeg uit Strijen weer een voorsprong maar kon dit ook niet vasthouden, wat resulteerde in de 11-11 ruststand.

Direct na rust nam Ventura Sport de leiding in de wedstrijd en sloeg het een gat van 4 doelpunten. Deze voorsprong bleef bijna de gehele wedstrijd op het scorebord, alhoewel OEC nog terugkwam tot 20-21. Hierna was het de ploeg uit Strijen die de wedstrijd op slot gooide door nog 3 keer te scoren, 20-24 was de eindstand. De vierde opeenvolgende overwinning was een feit.

Trainer Arie Kranendonk was na de wedstrijd te spreken over het aanvallende spel en het rendement. De afgelopen 2 wedstrijden kwam de ploeg boven de 20 doelpunten uit, echter is de verdediging nog wel een aandachtspunt.  Afgelopen zaterdag werd er teveel ruimte gegeven aan tegenstander OEC, dit zal de komende weken aangescherpt moeten worden. Met nog 3 wedstrijden te gaan voor de zaal, breken er belangrijke weken aan met lastige tegenstanders OZC en Dijkvogels.

Maar eerst moet de horde Sperwers genomen worden, de rode lantaarndrager in de competitie. Ventura Sport zal er toch weer moeten staan om de 5e overwinning binnen te halen. De wedstrijd begint om 15.30 uur in Strijen.

Doelpuntenmakers: Nathan Visser/Lennert Leunis/Arnold in’t Veld 5, Siebe Buitendijk 4, Lotte Buitendijk 3 en Sanne van der Maas 2.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.