v.v. Strijen neemt hoofdveld na grote renovatie weer in gebruik

46

STRIJEN – Na een renovatieperiode van 14 weken kan de grasmat van de Voetbal Vereniging Strijen weer voorzichtig aan in gebruik genomen gaan worden. Als de weersomstandigheden het toelaten heeft de JO13-1 komende zaterdag de primeur.

De voorgaande renovatie vond plaats in 1987 waarna in 2003 nog een vervanging van de toplaag plaatsvond. Hoog tijd dus voor een grondige renovatie die in samenspraak met Gemeente Strijen heeft plaatsgevonden. Door het uitvoeren van deze renovatie kunnen we weer zo’n 15 jaar vooruit met deze grasmat laat Remco van Egmond van gebouwen en terreinen van de v.v. Strijen weten.

Even wat feitjes:

  • er ligt zo’n 2 kilometer aan nieuwe drainage op een diepte van 60 cm diepte
  • er is 600 kuub zand gebruikt
  • voor deze nieuwe grasmat was 300 kg graszaad nodig
  • er werd 1000 kg kunstmest verwerkt
  • de grasmat is inmiddels al 40 keer gemaaid

Een groep vrijwilligers van de v.v. Strijen is de afgelopen periode druk geweest met het maaien van alle grasranden, het herstellen van een deel van het straatwerk rondom het veld waarbij ook het onkruid is weggehaald. Daarnaast staan er weer kaarsrechte lijnen op het veld en zijn de fundatieblokken van de doelen aangepast. Kortom, er is weer veel werk verzet waar de vereniging enorm trots op is!