Ventura Sport overklast het “onbekende” Triaz

66

Strijen – Zaterdag stond de eerste speelronde van het zaalseizoen op het programma. Ventura Sport is ingedeeld in een poule met een hoop onbekende tegenstanders, waarvan er een afgelopen zaterdag naar Strijen afreisde. Tegen het “onbekende” Triaz uit Amsterdam, werd er in een rap tempo afstand genomen van de tegenstander en liep Ventura Sport uit naar een monsterzege, uitslag 28-13.

De ploeg van trainer Arie Kranendonk begon met een wijziging aan de wedstrijd, invaller Thomas Zoeter speelde op de plek van afwezige Lennert Leunis. Vanaf minuut 1 was er een duidelijk krachtsverschil aanwezig, de thuisploeg speelde in een hoog tempo en was direct messcherp in de afronding. Al snel liepen de Strijenaren uit naar een 7-1 voorsprong, waaruit wel bleek dat de punten in Strijen zouden blijven. Met veel rake schoten van afstand wist Ventura Sport de tegenstander af te troeven, en Triaz is geen moment in de wedstrijd geweest. De rust werd behaald met een 14-3 voorsprong.

Na de rust was het zaak om hetzelfde niveau vast te houden als voor de rust. Hierin ging Ventura Sport vol goede moed mee verder, het was niet de vraag of Ventura Sport ging winnen maar hoe hoog de uitslag zou uitvallen. De ploeg uit Amsterdam was duidelijk een maatje te klein voor de ploeg van trainer Arie Kranendonk. De thuisploeg was in staat om ook de 2e helft het publiek te vermaken met een hoop doelpunten, ook in deze helft werden er 14 doelpunten gemaakt. Ondanks een eindsprint werd de 30 net niet gehaald, de scheidsrechter floot af bij een 28-13 eindstand.

Al met al een goede start tegen een misschien wat mindere tegenstander, maar ze moeten er toch in gegooid worden was de conclusie. Het was mooi om te zijn dat alle basisspelers ook weer op het scorebord terug te zien waren, want dat is in de breedte nog een verbeterpunt. Met 2 punten op zak zal Ventura Sport het a.s. zaterdag opnemen tegen Thor uit Harmelen. De wedstrijd begint om 20.20 uur in Harmelen.

Doelpuntenmakers: Siebe Buitendijk 9, Arnold in’t Veld 7, Nathan Visser/Lotte Buitendijk 3, Naidja van Aelst/Thomas Zoeter 2, Marlissa Seton en Sanne van der Maas ieder 1.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.