Inwoners van de Hoeksche Waard kunnen paspoort of identiteitskaart voortaan op werk of thuis laten bezorgen.

110

HOEKSCHE WAARD – Inwoners van de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard kunnen vanaf 4 december hun aangevraagde reisdocument  thuis of op het werk laten bezorgen. Met deze nieuwe service bieden de gemeenten inwoners dienstverlening op maat aan. Inwoners kunnen zelf bepalen of ze het reisdocument komen ophalen of laten bezorgen op een tijdstip dat hen het beste uitkomt. De kosten voor de bezorgservice zijn € 4,95 per document. De bezorgservice geldt voor een paspoort of identiteitskaart.  

“De gemeenten in de Hoeksche Waard hechten veel waarde aan maatwerk en persoonlijke dienstverlening. Wij maakten het daarom gezamenlijk mogelijk om reisdocumenten vanaf nu te laten bezorgen. Dit is de eerste stap naar een nieuwe,  servicegerichte aanpak van onze dienstverlening. Dit doen we door maatwerk te bieden, dichtbij de inwoner te blijven en op een persoonlijke manier!”, aldus Marko Does, portefeuillehouder Dienstverlening.

Voordelen

Inwoners maken bij de aanvraag van een nieuw document de keuze of ze het reisdocument laten bezorgen of komen ophalen op het gemeentehuis. Bezorging kan op elk gewenst moment, op elk adres in Nederland (uitzondering zijn de Waddeneilanden). Bij het maken van de bezorgspraak, kiezen inwoners zelf een dag en tijdvak dat voor hen het beste uitkomt. Dat kan zelfs in de avonduren en op zaterdag.

 

Veilig bezorgd

AMP Groep bezorgt het reisdocument. Zij zorgen voor de veiligheid en kwaliteit van de bezorging van de reisdocumenten. AMP Groep regelt de bezorgafspraak rechtstreeks met de inwoner. Hij/zij ontvangt een e-mail en sms met informatie over de bezorgtijd en bezorger. Die controleert de identiteit van de aanvrager en neemt het oude document in ter vernietiging. Van tevoren kan de inwoner een pasfoto van de bezorger bekijken, zodat de inwoner weet wie er aan de deur komt.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de websites van de gemeenten of via het gemeentelijke telefoonnummer: 14 0186 (Oud-Beijerland, Cromstrijen en Korendijk) of 14 078 (Strijen en Binnenmaas). Op de websites staat ook een lijst met veelgestelde vragen.