RTV Rijnmond kiest voor regioverslaggever Hoeksche Waard

266

De Hoeksche Waard krijgt een speciale regioverslaggever namens de regionale omroep RTV Rijnmond. Verslaggever Sanne Waldekker zal vanaf nu haar werk doen vanuit het gebied. Waldekker werkt al ruim tien jaar voor Radio en TV Rijnmond. Vijf vragen aan deze regionale journaliste.

Sanne, wat gaat er veranderen nu je regioverslaggever wordt?

De grootste verandering is dat ik nu verantwoordelijk wordt voor een vast gebied, voor de Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee en Barendrecht. En dat de mensen in dat gebied mij ook als aanspreekpunt kunnen zien. We willen meer verhalen vertellen uit deze regio en we denken dat het helpt om er dan ook altijd te zijn. Alle energie moet ook in die verhalen gaan zitten en niet in het in de file staan van en naar Rotterdam en in redactievergaderingen.

Waarom eigenlijk Goeree-Overflakkee/Hoeksche Waard/Barendrecht?

Ik ben geboren op Goeree-Overflakkee en woon nu in de Hoeksche Waard. Het is een gebied dat ik goed ken en waar ik al veel contacten heb. En ik kan snel bij nieuwsgebeurtenissen in deze regio aanwezig zijn. Ik heb alle apparatuur om op pad te gaan en verslag te doen. Ik ben gewend om mijn eigen reportages zelf te filmen en te monteren op een laptop en met mijn telefoon kan ik zo live in onze uitzending.

Ben je dan elke dag aan het werk?

Ik werk fulltime voor RTV Rijnmond en kan zelf mijn uren bepalen. Nieuws laat zich niet regelen door een rooster. Als er iets belangrijks gebeurt, dan ben ik er. Maar ik heb uiteraard ook een privéleven, dus ik ben natuurlijk ook soms een weekendje weg of een avondje sporten.

Wordt je dan een concurrent van de lokale media?

Nee hoor, juist niet. Ik wil graag samenwerken met de lokale omroepen en nieuwssites. Ik denk dat we elkaar goed kunnen helpen. Voor mij is dit een betaalde baan en zij zijn vaak afhankelijk van vrijwilligers die alleen in de weekenden en avonduren tijd hebben. Dus ik sta er erg voor open om bijvoorbeeld reportages, kennis en contacten uit te wisselen.

Wat voor verhalen wil je maken?

Die vraag wil ik eigenlijk omkeren. Wat voor verhalen willen de mensen hier op hun regionale omroep zien? Het kan heel breed zijn. Klein of groot nieuws, grappig of ernstig, onroerend, opmerkelijk. Ik hoor graag wat hier leeft. Mailen kan naar sanne.waldekker@rijnmond.nl En ik weet zeker dat er veel mooie verhalen te maken zijn in dit prachtige gebied!