Broodnodige punten voor Strijen zijn binnen na overwinning op Alexandria ’66

90

STRIJEN – Door na de winterstop geen overwinningspunten te kunnen opschrijven was de Strijense P G Security Systems terecht gekomen in de gevarenzone van de 2e klasse D en was het duidelijk dat tegen het eveneens afgezakte Alexandria ’66 punten gepakt moesten worden. Trainer Geert Meijer moest tevoren puzzelen omdat hij door blessures en schorsing van captain Alwin van der Werff enkele belangrijke pionnen moest missen. Met nog 5 wedstrijden te gaan heeft Strijen inmiddels 25 punten verzameld, maar een aloude rekensom heeft uitgewezen dat minimaal 34 punten nodig zijn om buiten degradatie en p/d duels te blijven.

Alexandria’66 schoot fel uit de startblokken en zette via hun snelle buitenspelers Strijen onder druk. Keeper Natoe dos Santos moest al in de openingsfase gestrekt naar de hoek om de inzet van de vrij voor hem opduikende Leroy Verweij onschadelijk te maken en de Strijense verdedigers hadden de handen vol aan de Rotterdamse aanvallers. In de 13e minuut was een Strijense aanval gelijk doeltreffend. Desi Sanderse zette Niels Konijnenburg aan het werk, die slim de bal over hem heen liet gaan en met een bekeken voorzet Mark Stam in stelling bracht; de Strijense topscorer was er als de kippen bij om de bal langs de 18-jarige keeper Tyresse van der Jagt in de touwen te werken. In het vervolg van de eerste helft was keeper Natoe dos Santos niet te passeren en was Strijen nog dichtbij een 2e treffer; het vizier van Rolf de Man en Niels Konijnenburg stond echter niet scherp.

Na de rust kreeg Strijen een enorme ruggesteun door een benutte penalty door Mark Stam, toegekend door de prima leidende scheidsrechter T. Groenendijk uit Middelharnis nadat Desi Sanderse binnen de beruchte lijnen was gevloerd.
Alexandria gooide vervolgens alles op de aanval en bezorgde de Strijense verdedigers overwerk maar onder leiding van keeper dos Santos werd geen averij opgelopen en werden de 3 punten tevreden bijgeschreven.

In de 2e klasse D blijft het boven en onderin bijzonder spannend. Koploper BVCB verloor verrassend van CWO en voelt de hete adem van concurrent Hellevoetsluis weer in de nek. In de onderste regionen wist ook VDL punten te pakken tegen concurrent Piershil. A.s. zaterdag wacht Strijen de lastige uitwedstrijd tegen het goed in de 3e periode geklasseerde Zuidland.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.