Geen streekvervoer bussen op maandag 30 april en dinsdag 1 mei door landelijke staking!

310

HOEKSCHE WAARD –  Met de bus naar je werk aanstaande maandag of dinsdag ? Verzin maar gauw iets anders, want zowel op 30 april als op 1 mei staken de werknemers in het streekvervoer en rijden er in de Hoeksche Waard en de rest van Nederland – geen streekbussen. Ook kunnen de bussen in Rotterdam van de RET uitvallen.

De rechter heeft in het kort geding van 26 april jl. uitspraak gedaan dat de staking op maandag 30 april en dinsdag 1 mei aanstaande doorgang kan vinden.  Dit houdt in dat de vakbonden FNV en CNV hun leden kunnen oproepen om mee te doen aan de landelijke stakingsdagen in het streekvervoer. De vakbonden staken omdat het cao-akkoord dat eerder gesloten werd, niet is goedgekeurd door zijn achterban.

Ook uitval in bussen in Rotterdam

Onder deze cao vallen ook ongeveer 240 RET collega’s in Rotterdam De RET verwacht dat er op meerdere buslijnen ritten gaan uitvallen en dat er een verstoorde dienstregeling gereden wordt. De grootste hinder van uitval van busritten is te verwachten in de omgeving Ridderkerk en Krimpen. Dit heeft mogelijk invloed op uw reis met het openbaar vervoer.  De metro’s, trams en het vervangende busvervoer op de Hoekse Lijn rijden wel hun normale dienstregeling.

Goed om te weten

De staking in het streekvervoer duurt maandag 30 april en dinsdag 1 mei de hele dag. Haal voor maandag in ieder geval maar alvast je fiets uit de schuur, want dat wordt een retourtje op de fiets (als je moet werken of naar school moet).