Dodenherdenking in Strijen indrukwekkend

540

STRIJEN – Vrijdagavond 4 mei werd in Strijen aandacht besteed aan de Nationale Dodenherdenking met onder meer een stille tocht. De stoet vertrok omstreeks om 19.30 uur vanaf het gemeentehuis aan het Waleplein.

Onder aanvoering van tamboers van Boing ging de stoet  richting de oorlogsmonumenten bij de Lambertuskerk en daarna naar het Joods monument. 

Bij aankomst van de stoet bij de oorlogsmonumenten speelde muziekvereniging TAVENU koraalmuziek. Om 19.58 uur klonk  de Last Post waarna het vervolgens twee minuten stil was. Hierna volgde het Wilhelmus, werden er gedichten voorgelezen door leerlingen van De Meerwaarde en vonden er kransleggingen plaats.

Daarna verplaatste de herdenking zich naar het Joods monument waar kinderen van De Parel de namen van slachtoffers voorlezen en een kranslegging voor hun rekening namen.

MS Fotografie maakte zoals elk jaar een mooie fotoserie van dit evenement!