Extra inspectie Waterschap naar aanleiding van scheuren in de kering langs de Keen bij het Buiteneinde vanwege droogte

283

HOEKSCHE WAARD – Het waterschap start met het inspecteren van de veendijken in het gebied. Het gaat dan om de dijken langs de Keen in Strijen, de boezemkaden aan de Boezemvliet in Maasdam en Puttershoek en boezemkaden aan het Kanaal door Voorne. Dit is een preventieve maatregel.

Buiteneinde in Strijen

Vrijdag worden een aantal scheuren in de regionale kering langs de Keen bij het Buiteneinde in Strijen gevuld. Gisteren zijn daar over een lengte van 80 meter een aantal kleinere scheuren aangetroffen. Deze dijk ligt op veengrond. De aannemer vult de dijk weer aan met kleikorrels. Aansluitend wordt de dijk regelmatig met water nat gemaakt. Bovendien inspecteert het waterschap de reparatie dagelijks om veranderingen in de gaten te houden.

Informatie

Voor meer informatie wordt verwezen naar de website van het waterschap: https://www.wshd.nl/nieuws/2018/07/droogtebericht-de-blauwe-verbinding-is-ingezet.html

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.