Open Monumenten Klassendag op basisschool Het Talent

68

MOOKHOEK – In aanloop naar de Open Monumentendag 2018, die plaatsvindt op zaterdag 8 september, deden de leerlingen van basisschool Het Talent vanochtend mee aan de Open Monumenten Klassendag.

Met een digitale introductieles kregen de leerlingen uit groep 5/6 en 7/8 uitleg over wat een monument nu eigenlijk is en welke waarde zij hebben. Ook burgemeester Jan Waaijer bracht een bezoek aan de school en vertelde de kinderen over de bijzonderheden van de Strijense monumenten.

Vervolgens bezochten de leerlingen de Grote- of Sint Lambertuskerk en het museum Het Land van Strijen, waar ze een rondleiding kregen. Met behulp van een speciale kijkwijzer en gewapend met een smartphone of camera, brachten ze de wereld van het monument in beeld. Terug in de klas verwerken ze op creatieve wijze hun ervaringen op een monumentenkaart. Vele kinderen zijn op deze manier al actief betrokken bij het monumentale erfgoed in hun omgeving.