Overhandiging Chemisch DNA autokit aan Peter Rijsdijk ter beveiliging van diefstal

235
STRIJEN – Vanochtend overhandigde burgemeester Jan Waaijer een autokit met chemisch DNA aan de heer Peter Rijsdijk uit Strijen. Meneer Rijsdijk werd in augustus slachtoffer van een auto-inbraak.

Chemisch DNA is een vloeistof die op waardevolle voorwerpen wordt aangebracht ter beveiliging tegen diefstal. De vloeistof licht op onder ultraviolet licht en heeft een unieke samenstelling die werkt als een soort code. Zodra deze code door de eigenaar geregistreerd is kunnen auto’s en auto-onderdelen die behandeld zijn met chemisch DNA, direct gekoppeld worden aan de rechtmatige eigenaar en worden daarmee onaantrekkelijk om te stelen en door te verkopen.

Ook een chemische DNA-kit kopen? Ga naar www.sdnapartnershop.nl waar je een kit kunt kopen voor €69,50,- (incl. BTW). De gemeente biedt de kit aan voor maar €37,50,- (excl. BTW) wanneer je gebruik maakt van de kortingscode STRIJ2018.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.