Ventura Sport klopt Nikantes: 24-14

199

De korfballers van Ventura Sport wonnen afgelopen zaterdag ook hun tweede competitiewedstrijd. In de Apollohal in Strijen was Ventura Sport met 24-14 te sterk voor Nikantes.

Na een goed begin van de zaalcompetitie met een overwinning in de uitwedstrijd tegen Sperwers was Ventura Sport erop gebrand om ook in eigen huis tegen Nikantes uit Hoogvliet de punten te pakken. De Strijenaren starten direct goed aan de wedstrijd. In een hoog tempo werden er goede kansen gecreeƫrd en afgerond. Nikantes kon in de beginfase nog enigzins bijblijven tot 4-2, maar daarna liep Ventura snel weg bij de tegenstander. Pas toen het verschil was opgelopen tot 10 doelpunten (12-2) kon Nikantes weer iets terugdoen. Bij rust stond de teller al op 17-7 in het voordeel van Ventura Sport.

In de tweede helft was het allemaal iets minder van Strijense kant. Het tempo en de scherpte van de eerste helft kon niet meer opgepakt worden, waardoor Nikantes een grotere nederlaag bespaard bleef. Uiteindelijk bleef de marge van 10 goals in stand en eindigde de wedstrijd bij 24-14.

Doelpuntenmakers Ventura Sport:Lotte Buitendijk 5x, Arnold in’t Veld 5x, Marlijn Schaap 4x, Lennert Leunis 4x, Arco Dalm 3x, Leanne Brugts 1x, Marlissa Seton 1x en Siebe Buitendijk 1x.

Stand 4e klasse J:
1. Ventura Sport 2-4
2. Olympia (S) 2-4
3. Gemini 1-2
4. Thor (R) 1-2
5. Sperwers 2-0
6. Nikantes 2-0
7. ‘t Capproen 2-0

Aanstaande zaterdag is Ventura Sport vrij. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 15 december, thuis tegen medekoploper Olympia (S). Aanvang: 16:15 uur.