Ventura Sport alleen op kop na zege in Gouda

122
Foto Marcel Versteeg

Gouda – De korfballers van Ventura Sport zijn 2019 goed begonnen met een overwinning op Gemini. In Gouda werd de medekoploper met 12-14 verslagen. Hierdoor staan de Strijenaren nu alleen bovenaan.

Beide ploegen hadden hun voorgaande wedstrijden gewonnen, dus er was sprake van een topper met als inzet de koppositie in de 4eklasse J. De wedstrijd kwam echter moeizaam op gang voor Ventura Sport. De aanvallen liepen stroef, de passing was slordig en de afronding van de kansen was zeer matig. Gelukkig waren de Strijenaren verdedigend wel bij de les en was de achterstand bij rust slechts 5-4.

In de tweede helft, met Jonah Sanderse voor de geblesseerd uitgevallen Arnold in’t Veld, kwam de wedstrijd wel op gang. Tot 9-9 ging het nog gelijkop, maar langzaam maar zeer zeker kantelde de wedstijd in het voordeel van Ventura. Meer tempo in de aanvallen, betere passing en effectiever afronden van de kansen zorgden ervoor dat Gemini uiteindelijk op een 10-14 achterstand werd gespeeld. De laatste 2 doelpunten van Gemini in de slotminuten waren voor de statistieken. De 2 punten gingen mee naar Strijen. Hierdoor komt Ventura Sport alleen aan de leiding op de ranglijst.

Doelpuntenmakers Ventura Sport:Leanne Brugts 4x, Siebe Buitendijk 3x, Arco Dalm 3x, Arnold in ’t Veld 1x, Lennert Leunis 1x, Jonah Sanderse 1x, Marlijn Schaap 1x.

Stand 4e klasse J:
1. Ventura Sport 4-8
2. Gemini 4-6
3. Olympia (S) 5-6
4. Thor (R) 4-4
5. Sperwers 5-4
6. ‘t Capproen 4-2
7. Nikantes 4-0

Komende zaterdag (19 januari) speelt Ventura Sport thuis tegen ’t Capproen. In de Apollohal, aanvang 16:15 uur.