Oud-Strijenaar en voetballer Adrian Kuipers komt terug naar zijn geboortedorp voor voorstelling ‘I Am Orange Babies’ in klein cultuurhuis Ludiek

315

Strijen – De Oud-Strijenaar en voetballer Adrian Kuipers komt terug naar zijn geboortedorp voor de voorstelling ‘I Am Orange Babies’ in klein cultuurhuis Ludiek

Ik ben Adrian Kuipers, geboren en getogen in Strijen. Net als heel veel Strijense jongens voetbalde ik graag en dus werd ik lid van Be Quick, dat later V.V. Strijen zou gaan heten. Na een aantal jaar mocht ik bij de jeugd van Feyenoord en FC Dordrecht gaan spelen. Op mijn zestiende kwam ik terug naar V.V. Strijen. Ik speelde daar in het eerste elftal, dat op dat moment op het hoogste niveau van de amateurs speelde. Toen ik gescout werd door Heerenveen vertrok ik naar Friesland. Een mooie tijd! Ik speelde daar tegen Van Persie, Huntelaar en Robben, die op dat moment aan de vooravond van hun carrière stonden. Helaas gooide een vervelende blessure roet in het eten. Ik stopte met voetballen en ik besloot me te richten op mijn andere passies. Ik richtte mijn eigen reclamebureau op, fotografeerde veel voor internationale bedrijven en heb het geluk gehad om wereldsterren als Afrojack en Robbie Williams voor mijn lens te mogen hebben. Ik werd ambassadeur van Europa’s grootste fotografieketen, was gastlid van de jury in de NRC Fotoprijs en won diverse prijzen.

Hoop en toekomst

Tijdens mijn reizen bezocht ik ook de projecten van Orange Babies, de stichting die vrouwen en kinderen met HIV in Afrika helpt. Ik was daar samen met ambassadeurs Natasja Froger, Caroline Tensen en Herman den Blijker. Ik was erg onder de indruk van wat een verschil Orange Babies maakte. Het maakte me erg blij om de verandering bij kinderen te zien, van ziek en futloos, naar gezonde en springlevende kids die vrolijk een balletje trappen op hun provisorische voetbalveld. Daarombesloot ik om mijn foto’s te verkopen, om geld in te zamelen, zodat nog meer kinderen een eerlijke start en een toekomst kunnen hebben.De portretten die ik voor Orange Babies maakte leverden veel geld op. Eén foto bracht tijdens een gala zelfs 21.000 Euro op. De totale opbrengst van mijn foto’s is tot nu toe 125.000 Euro en de gehele opbrengst hiervan is naar de projecten van Orange Babies gegaan. Mijn vaste doel is om het in de komende 2 jaar te verdubbelen.

Fotoboek en voorstelling ‘I Am Orange Babies’ in Ludiek/Strijen

Na 10 jaar reizen voor Orange Babies heb ik mijn werk gebundeld in een boek. Daarnaast heb ik een voorstelling gemaakt waarin ik de verhalen bij mijn foto’s vertel. Ook speel ik in de voorstelling piano en zing ik de nummers die ik naar aanleiding van het werken voor Orange Babies heb geschreven. Vóór de voorstelling is er een dinerbuffet, met liefde gemaakt door vrijwilligers en gesponsord door lokale bedrijven. Na de voorstelling is er de gelegenheid om een foto of boek te laten signeren. De gehele opbrengst van deze voorstellingen, in combinatie met het ‘Dinner of hope’, gaat naar Orange Babies.

Ik ga met de voorstelling een wereldtour maken met als motto ‘Together we can make the world a better place’. Maar ik wil beginnen in mijn geboortedorp Strijen, waar ik de kansen heb gekregen om gezond en gelukkig op te groeien! Het lijkt me fantastisch als ik jullie, Strijense voetballiefhebbers en wellicht ook (voetbal)vrienden van vroeger, daar zal ontmoeten omdat ik heel graag mijn verhalen met jullie wil delen!

De voorstellingen zijn op 4, 5 en 6 oktober 2019 in het intieme Theater aan de Kaai van cultuurhuis Ludiek. Fotografie, vertellingen, film en zelfgecomponeerde muziek. En met de mogelijkheid om deel te nemen aan het ‘Dinner of Hope’, een dinerbuffet voorafgaand aan de voorstelling.

Bestel nu kaartjes! Het aantal plaatsen is beperkt. Ga naar www.ludiek.nl/reserveren

Volg Adrian Kuipers:


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.