Prima competitie start voor Strijen

96

STRIJEN – Door een 3-1 overwinning op het vooraf als kampioenskandidaat bestempelde Sparta beleefde Strijen een heerlijke middag.

Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de op 84-jarige leeftijd overleden Ad Bussing – Lid van Verdienste en tevens drager van de zilveren KNVB-speld – was de eerste helft vooral een van aftasten tussen Sparta AV en de Strijense Technische Unie equipe. Keeper Natoe dos Santos moest zijn kwaliteiten tonen op een gevaarlijke inzet van Spartaan Jordy van Buren, terwijl aan de andere zijde Daniel van der Knijff handelend op moest treden toen Niels Konijnenburg vrij voor hem opdook.  Sjoerd van der Pers had pech dat  Ary  van Bree hem van juichkreten afhield na op snelheid enige verdedigers zijn hielen te laten zien.

Na de rust branddre de strijd echt los. In de 46e mnuut mocht Robin van der Sman met een kopbal Sparta op voorsprong brengen, maar in de 48e minuut kwam Strijen alweer op gelijke hoogte. Na goed voorbereidend werk van Dion van Kralingen schoot de vrijstaande Niels Konijnenburg in. Keeper Daniel van der Kniff leek de bal nog te stoppen maar via zijn lichaam huppelde de bal over de doellijn. De prima leidende 23-jarige scheidsrechter Mats Blaak uit Barendrecht – in de begeleiding van het scheidsrechterstraject – stond op de juiste plaats om te beoordelen dat de bal 10 cm. over de lijn was beland, voordat een Spartaan redding kon brengen. In de 58e minuut was het kilometervreter Sjoerd van der Pers die na een splijtende dieptepass van Desi Sanderse oog in oog met keeper van der Knijff hem verschalkte en zijn treffer vierde met een dubbele salto met flik-flak. Strijen had vervolgens de zaken prima onder controle en kon trainer Geert Meijer enkele verse krachten in zijn elftal opnemen. De nieuwkomer Julian van Dijk was  dichtbij een derde Strijense treffer toen zijn voorzet bijna door een Spartaanse verdediger in zijn eigen doel werd gewerkt en belandde zijn inzet -na voorbereidend werk van Aaron Peres Maria – in de handen van de Spartaanse keeper. In de 89e minuut werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid toen Julian van Dijk zijn maatje Aaron Peres Maria met een prima pass vrij richting het Spartaanse doel stuurde; vlak voor keeper Daniel van der Knijff legde hij de bal onzelfzuchtig breed op de meegelopen Karam Bensedjed, die de bal in het lege doel kon tikken.

Een prima opsteker voor Strijen dat a.s. zaterdag bij een andere titelkandidaat op bezoek gaat; om 15.00 uur kruisen zij in Krimpen aan de IJssel de degens met DCV.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.