Handen uit de mouwen op de Natuurwerkdag 2 november bij Plukhoek Mookhoek

65
Foto Plukhoek Mookhoek

MOOKHOEK – Stichting Plukhoek Mookhoek beheert een pluktuin annex voedselbos in de Hoeksche Waard. Ze willen graag dat iedereen in contact kan komen met de natuur. Ook gaan ze een Buitenschool oprichten waar kinderen buiten les krijgen. De stichting wil op een zo duurzaam mogelijke wijze omgaan met de natuur. Door onderzoekend open te staan voor nieuwe kweekmogelijkheden waarbij permacultuur en biodiversiteit een leidende rol spelen willen ze een biologisch systeem ontwikkelen dat een waardevolle bijdrage kan leveren aan het natuurbehoud.

Op 1 november is er een natuurwerkdag voor kinderen (vol), op 2 november kun je zelf nog meedoen. Natuurlijk zijn ook kinderen van harte welkom!

Werkzaamheden

Bij Plukhoek Mookhoek gaan we aan de slag voor insecten. Met steeds minderbloeiende planten op veel plekken in Nederland hebben insecten het steeds moeilijker met het vinden van voedsel. Wist je dat de meeste wilde bijen slechts tot een paar honderd meter van hun nest voedsel zoeken? Het is daarom belangrijk dat van het vroege voorjaar tot het late najaar dichtbij bloeiende bloemen te vinden zijn. Bij ons begint het seizoen met bloeiende wilgenkatjes en nu we de tuin gaan opruimen, staan er nog steeds bloemen in bloei. We willen de kinderfruit pluktuin en de bloementuin winterklaar gaan maken. Natuurlijk mag je een bosje van de overgebleven bloemen maken!

Tijd

  • Van 11:00 uur tot 17:00 uur, 2 november 2019
  • Strijensedijk 14, Mookhoek.
  • Opgeven via: www.natuurwerkdag.nl  zoek op: locatie Mookhoek.

Wij zorgen voor koffie/thee en een lekkere lunch! Jij zorgt voor een goed humeur, kleding die vies mag worden en kaplaarzen aan je voeten.