Langoed de Peerdegaerdt klaar voor de winter dankzij Natuurwerkdag

48

Strijen – Op zaterdag 2 november 2019 was de landelijke Natuurwerkdag. Tijdens deze vrijwilligersdag gaan door heel Nederland mensen aan de slag om de natuur een stukje mooier te maken.

De Natuurwerkdag is een jaarlijks terugkerend evenement. Op Landgoed de Peerdegaerdt gingen meer dan twintig vrijwilligers aan de slag met het knotten van wilgen, het snoeien van de fruitbomen in de hoogstamboomgaard, het herstellen van beschoeiing en het winterklaar maken van de moestuin en de wandeltuin van Mien Ruys.

Extra werk verzet op De Peerdegaerdt
Op het landgoed zijn altijd uiteenlopende klussen die gedaan kunnen worden. Hèlen Sturm van De Peerdegaerdt vertelt enthousiast: “Denk hierbij aan zowel jaarlijks terugkerende klussen zoals het wilgen knotten, maar ook klussen die eenmalig zijn. De Natuurwerkdag is een goede gelegenheid om met een grote groep mensen extra werk te verzetten op De Peerdegaerdt. Onze vaste medewerkers en vrijwilligers komen hier normaal niet aan toe. De hulp tijdens dit soort dagen kunnen we goed gebruiken.” 

Hèlen vervolgt: “We hopen natuurlijk dat mensen zo’n mooie beleving hebben dat ze vaker een dagje vrijwilligerswerk willen doen bij ons.” Om dit te stimuleren zorgt De Peerdegaerdt tijdens vrijwilligersdagen dat deelnemers kunnen kiezen uit veel verschillende klussen, die allemaal begeleid worden door een professional. Daarnaast is er ook altijd een heerlijke biologische lunch met producten van het landgoed. 

Op zaterdag 14 maart doet De Peerdegaerdt weer mee aan NLdoet. Die dag staat in het teken van het zomerklaar maken van De Peerdegaerdt.

Bekijk hier de foto’s