Ventura Sport onderuit in doelpuntrijk duel: 23-24

79

STRIJEN – In de eerste thuiswedstrijd van de zaalcompetitie is Ventura Sport er niet in geslaagd om de eerste punten te pakken. In een doelpuntrijke wedstrijd tegen het Zwijndrechtse Conventus trokken de Strijenaren met 23-24 aan het kortste eind.

In de eerste helft was Ventura qua spelbeeld en op het scorebord de bovenliggende partij. Conventus bleef echter goed in het spoor, maar vanaf 8-8 moesten zij toch toestaan dat de Strijense thuisploeg een gat sloeg naar 11-8. Omdat Ventura de slotminuten van de eerste helft slordig uitspeelde kon Conventus die marge toch nog verkleinen naar 1 doelpunt. Ruststand 11-10.

Direct na de pauze bracht Ventura het verschil weer terug op 3 doelpunten, 13-10. Ook hier had Conventus opnieuw een antwoord op en sloeg met 4 doelpunten op rij terug naar 13-14. Vanaf dat moment nam Conventus het initiatief over in de wedstrijd en moest Ventura in de achtervolging. Dat hield de Strijense ploeg vol tot 17-17, maar na 3 Zwijndrechtse treffers op rij en een achterstand van 17-20 werd duidelijk dat het een lastig karwei werd om een overwinning te pakken. Toch gaf de thuisploeg niet op en knokte zich terug tot 20-21, maar Conventus strafte verdedigende foutjes en risico om in balbezit te komen keihard af, waardoor ze de voorsprong vasthielden. De 23-24 van Ventura in de slotseconden kwam te laat om nog aanspraak te kunnen maken op een gelijkspel.

Doelpuntenmakers Ventura Sport: Arnold in ’t Veld 5x, Ylse Batenburg 4x, Lennert Leunis 4x, Lotte Buitendijk 3x, Thomas Zoeter 2x, Steven Heesterman 2x, Marlissa Seton 1x, Sanne Buitendijk 1x, Siebe Buitendijk 1x.

Stand 3e klasse G:

  1. DVS’69 2-4
  2. GKV 2-4
  3. ADO 2-3
  4. NIO 2-2
  5. Conventus 2-2
  6. ACKC 2-1
  7. Ventura Sport 2-0
  8. Gemini 2-0

Aanstaande zaterdag speelt Ventura Sport uit tegen ADO. Deze Hoeksche Waardse derby begint om 15:45 uur in Sporthal De Schenkel in ‘s-Gravendeel.