Ventura Sport verliest op valreep van DVS’69

90
Foto Marcel Versteeg

STRIJEN – In de thuiswedstrijd tegen DVS’69, één van de titelkandidaten in de 3e klasse G, kon Ventura Sport lang gelijke tred houden met de gasten. In de slotminuten moesten de Strijenaren na een 12-12 tussenstand echter alsnog het hoofd buigen en een 12-17 nederlaag slikken.

Ventura begon goed aan de wedstrijd en pakte snel een 2-0 voorsprong. DVS’69 liet echter zien niet voor niets tot de favorieten voor het kampioenschap te behoren en kwam bij 3-3 weer op gelijke hoogte. Toch wist Ventura in de eerste helft steeds aan de goede kant van de score te blijven. Aanvallend werden er goede kansen gecreëerd en ook regelmatig afgerond en verdedigend werd er goed druk gegeven en prima samengewerkt. Hierdoor konden de Strijenaren met een 9-8 voorsprong de kleedkamer opzoeken.

In de 2e helft bleef het een gelijkopgaande wedstrijd, maar de doelpunten werden aan beide kanten steeds schaarser. Met nog ruim 5 minuten op de klok bij een 12-12 tussenstand kon de wedstrijd nog beide kanten op vallen. Zoals al vaker dit zaalseizoen viel het echter niet de kant van Ventura Sport op. Het waren met name de DVS-dames, die tot dat moment nog weinig gescoord hadden, die toesloegen en hun ploeg een ietwat geflatteerde 12-17 overwinning bezorgden. Ventura kreeg complimenten voor de strijd en de goede wedstrijd, maar bleef wel met lege handen achter.

Doelpuntenmakers Ventura Sport: Siebe Buitendijk 3x, Thomas Zoeter 3x, Ylse Batenburg 3x, Lotte Buitendijk 1x, Marlijn Schaap 1x, Arnold in ’t Veld 1x.

8. Gemini 6-0

Aanstaande zaterdag speelt Ventura Sport uit tegen Gemini. Aanvang om 17:30 uur in Sporthal De Mammoet in Gouda.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.