Ventura Sport pakt tweede overwinning op rij

146

STRIJEN – Nadat vorige week de eerste overwinning van het zaalseizoen werd gevierd, pakte Ventura Sport afgelopen zaterdag ook direct de tweede overwinning. Thuis werd met 19-18 gewonnen van NIO.

De uitwedstrijd tegen NIO eerder dit zaalseizoen werd met 21-16 verloren na een wedstrijd die lang gelijkop ging. Die rollen wilde Ventura deze keer graag omdraaien. De beginfase was ook dit keer weer behoorlijk in balans. NIO opende de score en Ventura antwoordde met de 1-1. Dit patroon bleef intact tot 4-4. Toen nam Ventura met 2 doelpunten een 6-4 voorsprong, die werd vastgehouden tot de rust. Ruststand 10-8.

Na rust probeerde Ventura die marge verder uit te bouwen, maar de gasten uit Rotterdam bleven aanhaken. Toch lukte het de Strijenaren bij 14-12 om met 2 goals op rij de stand voor de eerste keer in de wedstrijd naar 4 verschil te tillen; 16-12. Het leek erop dat Ventura de wedstrijd hiermee had beslist, maar een te lange doelpuntloze periode gaf NIO de mogelijkheid om de stand weer gelijk te trekken. Dat was het startsein voor een spannende slotfase. Bij 18-18 met nog 2 minuten op de klok was het Ylse Batenburg die, vanaf de strafworpstip, Ventura toch de verdiende overwinning bezorgde.

Doelpuntenmakers Ventura Sport: Siebe Buitendijk 5x, Thomas Zoeter 4x, Marlissa Seton 3x, Ylse Batenburg 2x, Marlijn Schaap 1x, Lotte Buitendijk 1x, Arnold in ‘t Veld 1x, Lennert Leunis 1x, Jonah Sanderse 1x.

Stand 3e klasse G:

  1. DVS ’69 8-14
  2. ADO 8-12
  3. ACKC 8-11
  4. GKV (H) 8-10
  5. NIO 8-7
  6. Conventus 8-6
  7. Ventura Sport 8-4
  8. Gemini 8-0

Aanstaande zaterdag speelt Ventura Sport uit tegen Conventus. Aanvang om 19:50 uur in de Develsteinhal in Zwijndrecht.