Koninklijke Onderscheidingen voor brandweervrijwilligers Rob Meijerink, Jan Gerding en Jan van Gemert van de Brandweer Strijen

239

Vrijdag 7 februari kregen in totaal 3 vrijwilligers van de brandweer Strijen een koninklijke onderscheiding. Ze zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege hun inspanningen in de afgelopen jaren. Het opspelden van de bijbehorende versierselen door burgemeester Jan Pieter Lokker gebeurde in de kazerne van Strijen. Rob Meijerink (32 jaar vrijwilliger), Jan Gerding (26 jaar vrijwilliger) en Jan van Gemert (21 jaar vrijwilliger) Van harte gefeliciteerd!

Dag en nacht paraat om bij branden, ongevallen en calamiteiten uit te rukken. Een belangeloze inzet, naast een vaste baan. En ook nog eens tijd spenderen aan opleidingen en trainingen, voor onze veiligheid. Brandweervrijwilligers zijn onmisbaar! Hun training en opleiding is gelijk aan die van de beroepsbrandweer. Het enige verschil is dat een vrijwilliger geen dagtaak heeft aan het brandweerwerk. Het vereist dus betrokkenheid bij de samenleving om naast een dagelijkse baan, het werk bij de vrijwillige brandweer te kunnen uitvoeren.