NL Doet bij Plukhoek Mookhoek

49
Foto Plukhoek Mookhoek

MOOKHOEK – Op 14 maart is het weer zover; de grootste landelijke vrijwilligersactie van het Oranjefonds gaat weer van start. In Mookhoek heb je de gelegenheid om heerlijk buiten te werken om de pluktuin op orde te brengen voor het nieuwe seizoen.

Geef je op via DEZE link samen met je gezin, vriendengroep, collega’s, of gewoon lekker zelf. Je kunt een gezellige leerzame dag in de natuur verwachten en wij zorgen vanzelfsprekend voor een boerenlunch! (Buiten werken maakt hongerig😋). Samen maken we Plukhoek Mookhoek weer mooi voor het nieuwe seizoen!  

Uitbreiding van de kinderfruitpluktuin

Om kinderen kennis te laten maken met de intense smaak van duurzaam gekweekt fruit, willen wij de kinderfruit pluktuin uitbreiden. Om die aan te planten rooien wij weer een stukje van onze perenboomgaard, we maken de boel glad en leggen er worteldoek op zodat het nieuwe fruit, en niet het onkruid gaat groeien.
We gaan ook de bestaande pluktuin netjes op orde brengen voor het nieuwe seizoen.
Al ons gereedschap is dringend aan onderhoud toe: de stelen moeten worden vervangen, slijpen, smeren en oliën van de tuingereedschappen en snoeischaren.
Wij zorgen voor fijne werkhandschoenen en stevige lunch. Zorg zelf voor een stralend humeur, kaplaarzen en oude (regen) kleding die vies mag worden.