Ventura Sport aan zijden draadje na nederlaag in Den Haag

170

STRIJEN – De kans op lijfsbehoud in de 3e klasse hangt voor de korfballers van Ventura Sport aan een zijden draadje na een nieuwe nederlaag. Op bezoek bij GKV in Den Haag verloor Ventura met 24-16.

Maar liefst 4 basisspelers ontbraken aan Strijense kant wegens een wintersportvakantie, dus er moest het nodige geïmproviseerd worden in de opstelling. Met Jurrian Quist, Arco Dalm en Linda de Bie in de basis voor de afwezigen, kwam Ventura in Den Haag nog best goed uit de startblokken. Tot 3-3 hield men gelijke tred met de thuisploeg. Daarna moest men echter toezien hoe GKV langzaam maar zeker een gat sloeg. Waar Ventura aanvallend geen vuist kon maken en veel onnodig balverlies leed, scoorde GKV er in die fase lustig op los. Bij rust was het verschil al opgelopen tot 10 doelpunten: 14-4.

In de 2e helft besloot Ventura, zoals vaker dit zaalseizoen, om karakter te tonen en te laten zien dat er wel degelijk kwaliteit in het team schuilt. Halverwege de 2e helft was het verschil van 10 doelpunten teruggebracht naar 5 doelpunten: 16-11. GKV was echter op tijd bij de les en hield Ventura in de slotfase op gepaste afstand.

Eindstand 24-16.

Doordat concurrent NIO, zoals verwacht, won van hekkensluiter Gemini groeide het gat naar de ‘veilige’ 6e plaats op de ranglijst naar 5 punten. Dat betekent dat Ventura uit de laatste 3 wedstrijden (thuis tegen ACKC, uit tegen DVS’69 en thuis tegen Gemini) de maximale 6 punten moet halen om zich eventueel nog te kunnen handhaven. Een haast onmogelijke opdracht, of…?

Doelpuntenmakers Ventura Sport: Lotte Buitendijk 4x, Ylse Batenburg 3x, Arnold in het Veld 3x, Thomas Zoeter 2x, Arco Dalm 2x, Jurrian Quist 1x, Sanne Buitendijk 1x.