Zaterdag 4 april: 89 positieve geteste personen, 49 ziekenhuis opnames en 5 personen overleden aan het Coronavirus in de Hoeksche Waard

393

HOEKSCHE WAARD – Sinds vrijdag 3 april zijn er in het ziekenhuis 7 nieuwe patiënten uit de Hoeksche Waard opgenomen in het ziekenhuis met het Coronavirus. Het aantal opgenomen personen in de Hoeksche Waard staat nu op 49 personen.  Het aantal positieve besmette personen in de Hoeksche Waard steeg met 6 naar 89 inclusief tot nu toe 5  overleden personen in de Hoeksche Waard.

Niet iedereen wordt getest op het virus, waardoor het werkelijke aantal besmettingen met het coronavirus in de Hoeksche Waard en de rest van Nederland hoger ligt dan het aantal dat RIVM meldt. Daarnaast merkt niet iedere besmette persoon dat hij of zij het virus draagt, omdat niet alle besmette personen klachten krijgen.

Overzicht aantallen landelijke inclusief toename afgelopen 24 uur.

  • Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 6.622 (+336)
  • Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 1.651 (+164)
  • Het totaal aantal positief geteste patiënten: 16.627 (+904)

Duiding

Vandaag zijn er 336 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn sinds gisteren 164 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden.