Update Coronavirus cijfers in de Hoeksche Waard zaterdag 25 april

218

HOEKSCHE WAARD – Sinds vrijdag 24 april zijn er in het ziekenhuis geen nieuwe patiënt uit de Hoeksche Waard opgenomen in het ziekenhuis met het Coronavirus. Het aantal opgenomen personen in de Hoeksche Waard staat nu op 70 personen.  Het aantal positieve geteste personen in de Hoeksche Waard steeg de afgelopen 24 uur wel met 5 naar 231. Het aantal overleden personen steeg de afgelopen 24 uur met 1 persoon. Er zijn tot nu toe 14 personen overleden personen in de Hoeksche Waard. Bovenstaande aantallen kunnen lager zijn omdat in het weekend de cijfers met vertraging worden verwerkt.

Niet iedereen wordt getest op het virus, waardoor het werkelijke aantal besmettingen met het coronavirus in de Hoeksche Waard en de rest van Nederland hoger ligt dan het aantal dat RIVM meldt. Daarnaast merkt niet iedere besmette persoon dat hij of zij het virus draagt, omdat niet alle besmette personen klachten krijgen. De zorgmedewerkers worden sinds maandag 6 april wel getest.

Actuele cijfers COVID-19: 25 april 2020

Positief geteste personen37.190*(+655)
Ziekenhuisopnames10.381(+100)
Overleden personen4.409**(+120)

*Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
** Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.  


25-04-2020 14:00 uur 

Update 25 april

Vandaag zijn er 100 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 120 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 37.190 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het aantal gemelde overleden patiënten.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.