Update Coronavirus cijfers in de Hoeksche Waard Donderdag 30 april: Aantal ziekenhuisopnames, postieve geteste personen en overleden personen gestegen

392

HOEKSCHE WAARD – Sinds woensdag 29 april is er in het ziekenhuis 1 nieuwe patiënt  uit de Hoeksche Waard opgenomen in het ziekenhuis met het Coronavirus. Het aantal opgenomen personen in de Hoeksche Waard staat nu op 71 personen.  Het aantal positieve geteste personen in de Hoeksche Waard steeg de afgelopen 24 uur met 8 naar 254. Het aantal overleden personen steeg de afgelopen 24 met 1 . Er zijn tot nu toe 16 personen overleden personen in de Hoeksche Waard. 

Niet iedereen wordt getest op het virus, waardoor het werkelijke aantal besmettingen met het coronavirus in de Hoeksche Waard en de rest van Nederland hoger ligt dan het aantal dat RIVM meldt. Daarnaast merkt niet iedere besmette persoon dat hij of zij het virus draagt, omdat niet alle besmette personen klachten krijgen. De zorgmedewerkers worden sinds maandag 6 april wel getest. 

Actuele cijfers COVID-19: 30 april 2020

Positief geteste personen39.316*(+514)
Ziekenhuisopnames10.769(+84)
Overleden personen4.795**(+84)

*Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
** Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.  


30-04-2020 14:00 uur

Update 30 april

Vandaag zijn er 84 patiënten gemeld die in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn. Er zijn 84 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.  Tot nu toe zijn er 39.316 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu .

 COVID-19 en zorgmedewerkers 

Tot en met 30 april 10.00 uur zijn 13.884 zorgmedewerkers in de leeftijden 18 tot en met 69 jaar met COVID-19 gemeld. Dit betreft zorgmedewerkers binnen en buiten het ziekenhuis. Het is niet bekend of te achterhalen of de zorgmedewerkers het virus tijdens hun werk hebben opgelopen of daarbuiten. Van hen zijn 458 gemeld als opgenomen in het ziekenhuis, dit is 3% van het totaal aantal positief op COVID-19 geteste zorgmedewerkers. Van negen zorgmedewerkers is gerapporteerd dat zij zijn overleden, Zij hadden een leeftijd tussen de 45 en 69 jaar. Van zes van de overleden zorgmedewerkers is bekend dat zij bestaande gezondheidsproblemen hadden. Van de andere drie overleden zorgmedewerkers is dit nog 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.