Vrienden van de Hoge Weide regelt mobiele familiekamer van Aannemingsbedrijf  P&G Hooghwerff voor woonzorgcomplex de Hoge Weide, Strijen

449

STRIJEN – Vorige week werd Lenie Smits van de Vrienden van de Hoge Weide door haar ex-collega’s van Zorgwaard bij de Hoge Weide benaderd met de vraag of de Vrienden van de Hoge Weide iets konden regelen, zodat de bewoners hun familie en vrienden kunnen ontmoeten. We kunnen ons  na zeven weken “intelligente lockdown” een beetje indenken hoe de bewoners van de Hoge Weide zich moeten voelen. Geen familie of anderen mogen ontmoeten, veel medewerkers volledig ingepakt in blauwe pakken met mondkapjes op. Helemaal als je geheugen het “een beetje” af laat weten moet dit verschrikkelijk zijn.

Foto Vrienden van de Hoge Weide

Nu een kleine week later en met de hulp van  drie bedrijven (aannemingsbedrijf  P&G Hooghwerff, transportbedrijf Euser  en Visser meubelen) kunnen wij op 6 mei 2020 de sleutels overhandigen van de mobiele familiekamer voor de bewoners van de Hoge Weide.

Deze familiekamer heeft gescheiden ingangen en een glazenwand in het midden zodat mensen niet besmet kunnen worden met het Corona virus, maar elkaar wel kunnen spreken en bijna aanraken. Zolang er beperkende maatregelen zijn voor verpleeghuizen kunnen de bewoners en familie hiervan gebruik maken.

Organisatie van het bezoek en bijbehorende hygiëne werkzaamheden worden door Zorgwaard geregeld: tel. 078 – 676 3400, info@zorg-waard.nl .


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.