Update Coronavirus cijfers in de Hoeksche Waard woensdag 27 mei: Positief geteste personen gestegen naar de 300

250

HOEKSCHE WAARD – Er zijn sinds dinsdag 26 mei geen nieuwe patiënten  uit de Hoeksche Waard opgenomen in het ziekenhuis met het Coronavirus. Het aantal opgenomen personen in de Hoeksche Waard staat nu op 76 personen.  Het aantal positieve geteste personen in de Hoeksche Waard steeg  de afgelopen 24 uur met 4 en staat op  300. Het aantal overleden personen steeg de afgelopen 24 uur niet  Er zijn tot nu toe 20 personen overleden in de Hoeksche Waard aan de gevolgen van het Coronavirus.

Actuele cijfers COVID-19: 27 mei 2020

Positief geteste personen 45.768* (+190)
Ziekenhuisopnames 11.697 (+7)
Overleden personen 5.871** (+15)

*Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
** Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.  


27-05-2020 | 14:00 uur

Update 27 mei 2020

Vandaag zijn er 190 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Er zijn 7 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 15 personen als overleden gemeld. Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.