Laatste schooldag groep 8 De Parel groots gevierd!

109

STRIJEN – Dit jaar was voor groep 8 van de christelijke basisschool De Parel in Strijen een heel bijzonder jaar.

Een paar maanden lang kregen de kinderen via de email en google meet hun schoolwerk. Toen de kinderen weer naar school mochten, leek het erop dat een groots feest niet mogelijk zou zijn. Voor het schoolkamp was een alternatief gevonden, de nacht van 8. En het eindfeest op de laatste schooldag afgelopen woensdag kon gelukkig wel doorgaan. Traditiegetrouw organiseren de ouders altijd het eindfeest en schenken de kinderen een cadeau aan de school. Er was een vol programma van ’s ochtends tot in de avond.

Nadat de kinderen in de ochtend hadden opgeruimd en een wit T-shirt hadden versierd, gingen ze met toeters de klassen rond. Hierna bracht de groep een bezoek aan wat vroeger het Spui was, waar een deel van groep 8 op had gezeten, voordat het Spui ging fuseren. Onderweg door het dorp mocht iedereen horen dat groep 8 van De Parel afscheid ging nemen van de basisschool. Terug op het schoolplein mochten de kinderen door een erehaag van alle klassen. En toen was het echt tijd om ‘op te hoepelen’, door symbolisch door een hoepel te springen. En natuurlijk hoorde daar ook het afscheidslied bij. Vervolgens mocht meester Bert Priem het cadeau onthullen, een basket met een naamplaatje van groep 8.

Hierna waren het de kinderen die verrast werden. Met De Hoeksche Tuk Tuk werden ze naar de feestlocatie gebracht. Op een goede lunch als basis werkten de kinderen vervolgens een zeskamp af. Toen was het thuis omkleden en snel weer terug in glitter en glamourkleding voor een heus gala. De kinderen werden ontvangen op de rode loper en mochten poseren voor de fotograaf. Hierna konden zij zich tegoed doen aan een barbecue buffet. De avond werd afgesloten met een glitter disco, veel gelach en een traan. Want nu was het echt tijd voor afscheid na een bijzonder jaar. (Robin Robart, vader van Roos uit groep 8)