College gemeente Hoeksche Waard wil weer geen koopzondagen in de Hoeksche Waard

181

HOEKSCHE WAARD – Het college van de gemeente Hoeksche Waard bestaande uit de christelijke partijen die voor de zondagsrust zijn CDA, SGP. Christen Unie en de Lokalen Hoeksche Waard stelt de gemeenteraad op  dinsdagavond 27 oktober de Winkeltijdenverordening 2021 voor. Wat betreft de koopzondagen wil het college het huidige beleid handhaven. U kunt de beeldvormende vergaderingen hier volgen. De stukken voor deze bijeenkomst vindt u hier.

In de gebieden van de voormalige gemeenten Cromstrijen, Korendijk en Strijen betekent dit dat geen koopzondagen worden vastgesteld en in de gebieden van de voormalige gemeenten Binnenmaas en Oud-Beijerland handhaving van het bestaande beleid. Bekijk hier de stukken ervan.

De voorgestelde winkeltijdenverordening 2021 is gebaseerd op het Hoofdlijnenakkoord dat door het college op 8 januari 2019 is gesloten.

Tekst uit Hoofdlijnenakkoord van het college:

Openstelling van winkels en horeca en evenementen op zondag

De zondag is voor vele inwoners van de Hoeksche Waard een dag van bezinning, rust, ontmoeting en ontspanning. Zondagsopenstelling van winkels is ook niet in het belang van werknemers en kleine ondernemers.

In de praktijk blijkt dat er de afgelopen jaren per gemeente/ dorp verschillend wordt omgegaan met de zondags- openstellingen van winkels en horeca en het houden van evenementen. De coalitie wil daarom wat betreft de koopzondagen het huidige gedifferentieerde beleid handhaven. In de gebieden van de voormalige gemeenten Cromstrijen, Korendijk en Strijen worden dus geen koopzondagen vastgesteld en in de gebieden van de voormalige gemeenten Binnenmaas en Oud-Beijerland wordt het bestaande beleid gehandhaafd.

Ook de manier waarop wordt omgegaan met de openstelling van de horeca blijft gehandhaafd. Wat betreft particuliere recreatieve evenementen zal de gemeente geen stimulerende of faciliterende rol spelen.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.