Vespers in de Veertigdagentijd: Thema: Ik ben er voor jou, geïnspireerd op de 7 werken van barmhartigheid  online te volgen bij de Gereformeerde Kerk Strijen

16
Foto Gereformeerde Kerk Strijen

Strijen – In de komende 40 dagen tijd staat de Gereformeerde kerk Strijen vanaf 17 februari 2021 7 weken lang op woensdagavond even stil bij een van deze 7 werken van barmhartigheid in een korte viering, welke start om 19.15 uur en via www.kerkdienstgemist.nl/gereformeerdekerkstrijen op elk moment van de dag beluisterd en bekeken kan worden. Uiteraard hopen wij dat u op de woensdagavond zelf ook een moment van rust vindt om de stilte, het gebed en het woord van God met elkaar te delen.


Vespers in de Veertigdagentijd Gereformeerde Kerk Strijen –  17 februari 2021 tot en met 31 maart 2021

Er zijn zoveel mensen die wachten op een warm woord, een goede daad, een beetje barmhartigheid. Sommigen wonen in Moldavië, anderen Libanon. Weer anderen in Indonesie, Zuid-Afrika of bij ons om de hoek in Strijen en in de Hoeksche Waard. In de 40 dagen tijd staan we stil bij het leven van Jezus en hoe Hij ons inspireert in ons dagelijks leven.

Ze zijn misschien een beetje in het vergeethoekje terechtgekomen, maar wie een willekeurig museum met schilderkunst door de eeuwen heen inloopt, komt ze geheid tegen: een afbeelding van de zeven werken van barmhartigheid. Door de eeuwen heen zijn ze een inspiratiebron voor  vele schilders geweest, die met het op het doek vastleggen van de zeven werken van barmhartigheid hebben laten zien hoe invulling gegeven kan worden aan elkaar liefhebben en helpen. Om concreet te maken hoe je elkaar en God lief kunt hebben, heeft de kerk door de eeuwen heen gekeken naar de zeven werken van barmhartigheid. Deze zijn als het ware een richtlijn om het liefhebben concreet te maken. De tekst waar deze werken van zijn afgeleid komt uit Mattheus 25. Hierin zegt Jezus tegen zijn leerlingen, dat wie dit voor iemand heeft gedaan naar wie verder niemand omkijkt, dat voor Hem heeft gedaan. Daarmee geeft Jezus treffend weer voor wie deze werken bedoeld zijn. Niet voor de geslaagde en gearriveerde burger die zijn weg in het leven zelf wel vindt. Maar wel voor diegenen die er zonder hulp van een ander niet komt. De gevangene, de dorstige, de hongerige. Wie naar hen omkijkt, heeft  begrepen waar het God werkelijk om te doen is.

Wij trekken ons terug in de stilte, Heer, om U te zoeken. Wij zoeken uw aanwezigheid. Heer, laat u vinden. Want u bent het toch die ons nooit loslaat ook als wij u niet altijd vasthouden. Kom dan als een licht in ons midden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.