Bedreiging voor speelweide in Strijensas 

439
Het speelveldje op Strijensas (foto CDA Hoeksche Waard)

Strijensas – In Strijensas is er onrust onder ouders en kinderen over het voortbestaan van het enige speelveldje in het dorp, achter de Suze Groenewegstraat. CDA gemeenteraadslid Basjan Niemansverdriet, zelf ook inwoner van Strijensas: ‘Tot mijn verbazing zag ik op de site van Funda dat dit perceel momenteel te koop wordt aangeboden, inclusief de speelweide!’

Sassenaar en CDA Raadslid Basjan Niemansverdriet

Niemansverdriet stelde het college vragen over hoe het nu verder moet met het speelveldje, als de grond verkocht wordt: ‘Tot onze verbazing kregen wij als antwoord dat het college niet op de hoogte was van het feit dat dit perceel inclusief het speelveldje te koop staat aangeboden.

Het is dus maar goed dat we dat hebben aangekaart.’ Op de vraag welke huur/pacht/gebruikersvorm er momenteel rust op deze speelweide, is het antwoord van het college dat het speelveld openbaar is. Voorheen werd er door de gemeente Strijen aan de eigenaar jaarlijks een financiële vergoeding gegeven. Niemansverdriet: ‘Dat werpt natuurlijk vragen op. Wat gebeurt er dan na verkoop van het stuk grond? Blijft deze locatie dan nog beschikbaar voor de inwoners van Strijensas?’

Het college geeft in de beantwoording aan met de eigenaar in gesprek te gaan en indien nodig met de toekomstige koper. Immers, zo geeft zij aan, er is niet direct een alternatieve locatie beschikbaar in de kern van Sas. Niemansverdriet hoopt dat het speelveldje hoe dan ook behouden blijft voor de kinderen: ‘Het CDA vindt het heel belangrijk dat de kinderen een plek hebben om elkaar te ontmoeten en samen te spelen.’


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.