Vrijdag de 13e gratis BIJgeloof quiz bij TotalisNaturales

21

Strijen – Op vrijdag de 13e hebben we een speciale BIJgeloof quiz voor kinderen. Tussen 11.00 en 17.00 uur kun je gratis meedoen met de quiz en een leuke prijs winnen.

Vrijdag de 13e staat alom bekend als een ongeluksdag. Dit bijgeloof of volksgeloof komt van heel vroeger. Het gaat zelfs terug tot de Romeinen en Noormannen. Het is niet duidelijk hoe en waarom vrijdag de 13e een ongeluksdag werd, maar dit bijgeloof van miljoenen mensen heeft invloed op alles. Er verzuimen opvallend veel mensen van hun werk en er worden zakelijke transacties uitgesteld. Vliegtuigen hebben geen 13e rij stoelen en hotels geen 13e verdieping.             

Behalve vrijdag de 13e zijn er nog veel meer soorten bijgeloof.Zoals bijgeloof uit onze natuur. Ook daar is natuurlijk wel het een en ander over te zeggen en te vinden. Maar kennen jullie deze voorbeelden uit de natuur?

We hebben speciaal voor kinderen een quiz met vragen over BIJgeloof uit onze natuur.Op vrijdag de 13e tussen 11.00 en 17.00 uur kun je meedoen met deze quiz.

Als je de vragen voor meer dan de helft goed hebt, mag je een gratis cadeautje uitzoeken. Welke cadeautjes dat zijn, gaan we niet verklappen maar ze zijn echt heel leuk.

Voor de volwassenen hebben we ook nog een leuke actie: de Strandja honing Koolzaad, Lindebloesem en Acacia zijn dit weekend in de aanbieding. Deze heerlijke honing uit het bijzondere oer-natuurgebied Strandja in Bulgarije kopen wij in bij onze collega imker Xander de Vries, die net zo imkert zoals wij dat doen, in balans met de natuur.

Graag zien we jullie op vrijdag 13 augustus van 11.00 uur tot 17.00 uur op de Oudendijk 47 te Strijen. Maak van een ongeluksdag een geluksdag, tot ziens.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.