Museum het Land van Strijen geopend op Open Monumentendag op zaterdag 11 september

22

Strijen – Museum “Het Land van Strijen” opent op zaterdag 11 september haar deuren voor de bezoekers van de openmonumentendag. Ook wij hebben ons expositie rooster aangepast aan het thema van dit jaar. Dat is “Mijn monument is jou monument”

In Strijen zijn veel oude gebouwen die de status van gemeente of Rijksmonument hebben en die gelukkig in de loop van de tijd niet gesloopt zijn maar een nieuwe bestemming gekregen hebben.

Denk aan het oude gemeentehuis aan de Kerkstraat of ons museum dat na dat het door de eeuwen heen een smederij geweest is nu een heus museum is. Over dit onderwerp is er een foto expositie waar op 20 grote panelen u meeneemt van het verleden naar het heden.Deze expositie heeft de naan “Oud gebouw nieuw gebruik”

En om te laten zien dat er in een oud gebouw de tijd niet stil gestaan heeft zal er op deze zaterdag ook een smid aanwezig zijn in de smederij die het al oude vak van smeden laat zien.Op de beneden verdieping is ook nog steeds de expositie “Droog je Tranen” te zien. Een tentoonstelling van heel veel verschillende zakdoeken van de rode tot de met kant afgezette zakdoeken. Dit alleen is al een bezoek aan het museum waard.

De toegang is deze dag gratis

Voor meer informatie over de deze dag in de Hoeksche Waard zie: www.openmonumentendaghw.nl

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.