Volle winst Strijen

85

In de 65e minuut legde aanvoerder Desi Sanderse al zijn gram over zijn langdurige afwezigheid na zijn kruisbandoperatie, vervolgens revalidatie en hamstringperikelen in de toegekende vrije trap door deze vanaf de rand van het strafschopgebied langs de muur snoeihard in de kruising te jagen om de Strijense Technische Unie-equipe op een 2-0 voorsprong te zetten, die uiteindelijk leidde tot de eerste seizoensoverwinning in de 2e klasse D.   In de 15eminuut had Kosta de Wit de kanaries al op een 1-0 voorsprong gezet nadat hij een voorzet van Aaron Peres Maria langs keeper Deshney Hoornweg in het doel tikte.

 

In de beginfase leek Desi Sanderse Strijen al op voorsprong te zetten maar na een vloeinde aanval via Aaron Peres Maria en Kay Berghout tikte doelman Deshney Hoornweg de bal uit de kruising tot hoekschop. Hellevoetsluis trachte vervolgens de bakens te verzetten, maar Strijens’ doelman Kaz Kromwijk was onpasseerbaar en had vlak na de rust geluk dat de inzet van Marley Dors op de paal belandde. Doordat het centrale verdedigingsduo Romik van Driel en Jeffrey Molema ijzersterk speelden waren de Hellevoetse voorwaartsen nauwelijks gevaarlijk en kon Kaz Kromwijk met een prima reactie een kopbal van Brian Poelman onschadelijk maken.  De vechtlust van de Strijenaren was een lust voor het oog, maar was wel de reden dat Desi Sanderse en Kosta de Wit geblesseerd uitvielen; hun vervangers Jeilli Moreno en Gerard Oudijk pakten de handschoen op om mee te gaan in de inzet van het elftal.  De eveneens ingevallen Jerrol de Baat wist na goed doorzetten een loepzuivere voorzet op Romeo da Silva te produceren, maar diens kopbal verdween naast het doel.

 

Naast de eerste seizoensoverwinning betekende dit resultaat ook de eerste overwinning ooit tegen Hellevoetsluis, dat altijd als angstgegner voor de Strijense kanaries fungeerde. De sportieve wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter M. Sarkan uit Rotterdam die de wedstrijd zonder problemen en zonder kaarten tot een goed einde leidde.  A.s. zaterdag speelt Strijen opnieuw thuis tegen de debutant in de 2e klasse D CION uit Vlaardingen, dat met 3-3 gelijk speelde tegen Binnenmaas.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.