Strijen wint van Charlois

35

Voor de vierde achtereenvolgende keer capituleerde de Strijense verdediging niet aan de Strijense Sportlaan en legde hiermee de basis voor de derde thuisoverwinning -tegen CION, Hellevoetsluis en Charlois- na een 0-0 gelijkspel tegen Binnenmaas. Het sterke blok met keeper Kaz Kromwijk en de spelers Julian van Dijk, Romik van Driel, Guido van den Berg en Thomas van ’t Hof raakt steeds meer op elkaar ingespeeld nadat Jeffrey Molema en Jeroen van Dam geblesseerd afhaakten. De uitwedstrijden verliepen tot nu toe minder voortvarend, waardoor het puntenaantal van de Strijense Technische Unie equipe na 7 wedstrijden 10 punten bedraagt.

 

In de eerste helft konden beide ploegen het publiek niet  boeien en werden de beide keepers nauwelijks op de proef gesteld. Na de thee had trainer Geert Meijer aanspeelpunt Romeo da Silva in de spits opgesteld en hij bracht meer lijn in de Strijense aanvallen. In de 58eminuut bracht hij ook de kanaries op voorsprong toen hij een voorzet van Nelson Tavares da Veiga binnenkopte. Aansluitend moest Charlois keeper Lorenzo van Trijp handelend optreden op inzetten van Aaron Peres Maria en Romik van Driel en toen hij in de 70e minuut verslagen werd door een kopbal van Kay Berghout stond verdediger Maruan Taibouta op de doellijn om de inzet te elimineren. In de 77e minuut maakte na  een lange blessureperiode Dion van Kralingen zijn opwachting – de eerste minuten van deze competitie – en kwam enige malen gevaarlijk voor het Charlois doel, maar aarzelde met afdrukken tot de 89e minuut toen hij vrij opgedoken voor keeper van Trijp beheerst de 2-0 aantekende. Keeper Kaz Kromwijk zorgde ervoor dat Charlois niet dichterbij kon kruipen en in de ultieme slotfase stoomde de weer ijzersterke vleugelverdediger Thomas van ’t Hof op richting het Charlois-doel; in plaats van voor eigen succes te gaan legde hij de bal breed op de meegelopen Desi Sanderse, die zijn inze echtert zag eindigen op de vuisten van keeper Lorenzo van Trijp. Scheidsrechter R.M. Steenbergen uit Capelle aan de IJssel was de uitblinker in deze sportieve ontmoeting.

 

A.s. zaterdag heeft Strijen geen competitieverplichtingen. Zaterdag 20 november speelt Strijen uit tegen Alexandria’66 dat afgelopen zaterdag haar eerste 3 punten in deze competitie binnensleepte tegen Deltasport.  


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.