Festiwaard: activiteiten voor jongeren tijdens de kerstvakantie

38

In samenwerking met lokale ondernemers organiseert gemeente Hoeksche Waard verschillende activiteiten voor jongeren tijdens de kerstvakantie. Onder de naam ‘Festiwaard’ wordt een divers programma aangeboden om jongeren van 12 tot 23 jaar iets leuks aan te bieden in deze tijd vol beperkingen. Het programma bekijken en aanmelden voor de activiteiten kan vanaf nu via www.festiwaard.nl.

Programma

Online zijn diverse activiteiten te volgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een digitale escape room, een pubquiz met prijzen van lokale ondernemers, een kookworkshop door Kookstudio Hoeksche Waard en een livestream dj-set van dj Taz vanuit Het Hart in Oud-Beijerland. Ook maken jongeren kans op cadeaubonnen van lokale winkeliers.

Op dinsdag 4 januari is het mogelijk om een digitale rondleiding te krijgen bij MP Motorsport uit Westmaas. Het bedrijf is actief in de Formule 2, 3 en 4 en omdat de racecompetities afgelopen zijn, komen alle raceauto’s momenteel terug naar Westmaas. De medewerkers van MP Motorsport geven een uniek kijkje in het bedrijf en het is mogelijk om live vragen te stellen. 

Liever een activiteit in de buitenlucht? Voor jongeren tot 18 jaar is het mogelijk om mee te doen aan de bootcamp van Hoeksche Bootcamp in Puttershoek.

Tweede editie
In de meivakantie werden voor het eerst activiteiten georganiseerd onder de naam Festiwaard. Succesvolle workshops worden tijdens deze tweede editie zoveel mogelijk herhaald. Wethouder Paul Boogaard: “Toen halverwege deze maand bekend werd dat de kerstvakantie langer zou gaan duren, heb ik meteen gekeken of het mogelijk was om Festiwaard nieuw leven in te blazen. Ik ben blij dat het gelukt is! We kunnen op deze manier de jongeren iets leuks aanbieden en door de samenwerking met lokale ondernemers zorgen we er tegelijkertijd voor dat zij er in deze moeilijke tijd ook iets aan verdienen. Een mooie win-win situatie.”

Programma

Op https://festiwaard.nl/ is het programma in te zien. Het programma wordt de komende dagen nog aangevuld met nieuwe activiteiten. Volg Festiwaard ook op Instagram om op de hoogte te blijven van de nieuwe activiteiten en winacties: www.instagram.com/festiwaard.  


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.