Modelbouwvrienden op Strijense Herfstmarkt

203
Foto Leo Hamelink

De ‘modelbouw & modelspoor praat- en doegroep’, die bij elkaar komt in het Strijense buurthuis ‘Me Mekaar’ in de Kerkstraat nr. 73, zal met een stand aanwezig zijn op de a.s. Herftsmarkt op 24 september in Strijen.

Wie interesse heeft in modelbouw of daar al ruime ervaring mee heeft kan wekelijks langskomen in het buurthuis, om met anderen met dezelfde hobby vrijblijvend van gedachten te wisselen. Leo Hamelinck, Dré Jansen en Ad Goud vormen de kern van de groep. Leo Hamelinck:  ‘We kunnen nog altijd meer mensen gebruiken en hoewel de meerderheid van de modelbouwers nu met modelspoor bezig zijn, zijn ook mensen die b.v. modelschepen, vliegtuigen of iets anders, zoals gebouwen maken van harte welkom. Het mooie is dat wij niet in verenigingsverband werken en men kan dus vrijblijvend langskomen voor advies, hulp of om gewoon over de hobby te praten met anderen. Men kan elke woensdag terecht. Op de oneven weken ’s middags tussen 14.00 en 16.00 uur en op even weken ’s avonds tussen 19.30 en 21.30 uur.’ Tijdens de Herfstmarkt laat men meerdere onderdelen van de modelbouwhobby aan het publiek zien.

Een hele diverse hobby

De modelbouwhobby is heel breed. Zelfs binnen de modelspoorhobby is dat al het geval: Je hebt mensen die graag gebouwen maken, scenery of interesse hebben in het technische deel van de hobby. Maar er zijn nog steeds mensen die b.v. dingen maken van het aloude, klassieke Meccano, of die radiografische bestuurbare auto’s, schepen of vliegtuigen maken. Daarnaast worden er ook nog steeds miniatuur rijtuigen en boerenwagens gemaakt. En relatief nieuw in de hobby zijn de mensen die bouwwerken na zijn gaan bouwen, die in de Lord of the Rings en Harry Potter films te zien zijn. Bij zowel de op afstand bestuurbare schepen en vliegtuigen, als bij de hedendaagse modelspoorbanen komen trouwens moderne, digitale technieken om de hoek kijken. Vaak werkt men dan met Arduino. Een besturingssyteem dat door steeds meer hobbyisten wordt omarmd. Ook voor informatie over Arduine kan men bij de Modelbouwvrienden in Strijen terecht.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.