De Rouwkeuken: Nu ook in Strijen.

164

Strijen – In 2021 is de Rouwkeuken gestart in Zuid-Beijerland en heeft aangetoond dat er grote behoefte aan is. Daarom is, naast de samenkomsten in Zuid-Beijerland, die in de tweede week van november zal doorgaan, een tweede Rouwkeuken in oprichting in Strijen. Te rauw voor jou alleen? Kom dan samen koken!

Na een groot verlies rouwen we. Rouwen kan gaan om een persoon of om een situatie (scheiding, gezondheid, werk). Elk rouwproces kent sterke overeenkomsten maar geen twee personen rouwen hetzelfde. Hoewel het belangrijk is om goed te rouwen, ontbreekt het vaak aan kennis om hier op een juiste manier mee om te gaan.

Met de “donkere dagen” in het vizier blijkt dat er juist nu behoefte aan contact is.

Welzijn HW en Peggy de With willen weer de mogelijkheid gaan creëren om in een veilige en prettige omgeving te praten over verlies in welke vorm dan ook.

Doormiddel van samen koken, eten en praten bieden wij ruimte om met elkaar hierover in contact te komen. Ervaringen te delen en te onderzoeken wat jij nodig hebt.

Er kan gericht aandacht gegeven worden door Tjitske en Renata, ervaringsdeskundigen op dit gebied die de gesprekken richting zullen geven indien nodig, maar zeker ook door onderlinge ervaringen uit te wisselen.

Hiervoor is de keuken en zaal Buurthuis ”Me Mekaar” van De Striense, aan de Kerkstraat te Strijen gereserveerd. We starten bij voldoende deelnemers in Strijen op dinsdag 1 november van 17.30 uur tot 20.00 uur ongeveer

In Zuid-Beijerland vindt de Rouwkeuken in de Passiewaard plaats op de 2e dinsdag van de maand.Daarna zullen er nog 3 kookbijeenkomsten zijn, iedere 1e dinsdag van de maand.In Zuid-Beijerland de 2e dinsdag van de maand.

Kosten per keer € 10,00 inclusief  3 gangen maaltijd, koffie /thee en begeleiding in de gesprekken.

Voor de ingrediënten wordt gezorgd, u gaat wel samen koken.

Voor meer informatie en aanmelden voor beide Rouwkeukens tot uiterlijk 27 oktober kunt u mailen naar marianne.groothand@welzijnhw.nl of bellen met Welzijn HW 088-7308900


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.