ModelBouwVrienden Hoeksche Waard vieren 1 jarig bestaan!

200
Foto PR

De vaste middagbezoekers, meestal zo’n 10 to12 man, genoten van een kop koffie/thee met een taartpunt !Op deze feestelijke middag waren zelfs 16 man afgekomen, waaronder 3 mogelijk nieuwe “vrienden”.19 oktober 2022 is het feest voor de  avondbezoekers.

Ruim een jaar geleden waren de eerste gesprekken met het bestuur van “buurthuis Me Mekaer” in Strijen. De bedoeling was de modelbouw- en modelspoorhobbyisten uit de Hoeksche Waard met elkaar, onder het genot van een kop koffie of een kop thee, over die hobby van gedachten te laten wisselen , ervaringen te delen en dergelijke. Gelukkig was het bestuur van het buurthuis MeMekaer genegen daarvoor ruimte ter beschikking te stellen.

Alleen op middagen werd als niet gewenst  gezien, omdat er ook werkende mensen zijn met een dergelijke hobby die dan uitgesloten zouden worden. En we willen niemand uitsluiten.


Besloten werd dat het op een middag en op een avond bijeenkomst zou gaan worden.

De openingstijden werden vastgesteld op:

  • “Oneven” weken van 14.00 tot 16.00 uur
  • En “even” weken van 19.30 tot 22.00 uur.

Omdat het bijna allemaal  modelspoorders zijn willen de “aanspreekpunten” Leo, Ad en Dré, meer diversiteit zien. Wij vragen daarom modelbouwers die bv. schepen, vliegtuigen en/of molens bouwen ook eens een bezoek op woensdagmiddag/avond aan het buurthuis  te brengen. Ook als “Arduino” je hobby is nodigen we je uit langs te komen, want er is veel interesse voor Arduino in de modelbouw. 

Voor de sfeer rijdt er altijd een trein op de tafels rond. Dit is een “Twee-rail” systeem trein, omdat Ad en Leo thuis met dat systeem rijden. Ook Märklin en Minitrix is bij ons veel in gebruik.Aanspreekpunt Dré is voor de elektronica en de Arduino !

Maar wil je jouw molen, schip, vliegtuig of iets anders op een van de bijeenkomsten showen, is daar altijd ruim gelegenheid voor. Heb je een Arduino in jouw project verwerkt, zien de vrienden dat graag en kun je dat toelichten.

Schroom niet en kom eens kennis maken. Alles is geheel zonder verplichtingen en contributie kennen we niet want we zijn een vriendengroep en geen vereniging.

Wel vragen we je als je een kop koffie/ thee nuttigt een bijdrage van

€ 0,50 in de donatie bus te doen.

Je vindt ModelBouwVrienden Hoeksche Waard:


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.