Jachthaven Strijensas: Veelzijdig, modern en milieuvriendelijk

292
Anouk en Rob van de Jachthaven Strijensas - Foto Arie Pieters

Gelegen aan het Hollands Diep en ingeklemd tussen de beide natuurgebieden ‘Sasseplaat’ en ‘De Oeverlanden’ vinden we Jachthaven Strijensas: De leukste jachthaven aan het Hollands Diep. De jachthaven is vanuit de verte al van oudsher te herkennen aan de monumentale vuurtoren bij de invaart. Er is een open vaarverbinding tot het Hollands Diep en het Haringvliet.

Maar het is niet alleen een gezellige jachthaven, ook een hele veelzijdige vertelt Anouk Verhoog: ‘We werken hier met een heel leuk en enthousiast team. Allemaal mensen die klantvriendelijkheid belangrijk vinden en dat waarderen onze klanten. Wij hebben ook veel te bieden, zoals stalling tijdens de winter, veel ligplaatsen, mogelijkheden voor onderhoud aan schepen, een Bed & Breakfast op een mooie oude platbodem, er kunnen vanuit de haven kanotochten georganiseerd worden in de natuurgebieden en we hebben hier natuurlijk het restaurant ‘De Batterij’.’ Daarnaast kan men bij de jachthaven in Strijensas terecht voor de verkoop van boten. Er is een ruim aanbod aan gebruikte schepen. Men is bemiddelaar tussen verkoper en de (potentiële) koper van de aangeboden schepen. De jachthaven is tevens VETUS dealer.

De jachthaven van Strijensas – Foto Arie Pieters

Duurzaam en milieuvriendelijk

Jachthaven Strijensas heeft een stallingscapaciteit van maar liefst 270 schepen op het afgesloten buitenterrein en 30 schepen in de botenloods. De jachthaven werk nauw samen met technische partners die regelmatig voor klanten werkzaamheden verrichten op het terrein. Zaken als duurzaamheid en het milieu heeft men in Strijensas al jaren hoog in het vaandel staan. Zo is het pand inmiddels voorzien van zonnepalen en mag men sinds 2019 de Blauwe vlag voeren. Een bewijs dat men veiligheid, het milieu en energiebesparing hoog op de lijst heeft staan. Men kan er ook Blauwe diesel tanken. Blauwe diesel is een duurzame brandstof. Door het hogere oceetaangetal verbrandt de brandstof schoner én veel completer.

HW Outdoor

Enkele jaren geleden werd ook HW Outdoor onderdeel van de Jachthaven Strijensas. Vrijwel alle activiteiten die HW Outdoor aanbood zijn na de overname blijven bestaan, behalve het steppen. HW Outdoor is vooral bekend geworden door de kanotochten door o.a. de fraaie kreken van de Hoeksche Waard. Iedereen kan kanoën in de stabiele Canadese kano’s die men in Strijensas voor handen heeft. Voordat men vertrekt wordt er eerst een kano instructie gegeven, zodat iedereen goed voorbereid op pad gaat. Bij de kano’s zitten waterdichte tonnetjes en zwemvesten. HW Outdoor richt zich op actieve dagrecreatie binnen de Hoeksche Waard. Het is voor jong en oud, individuen of groepen. Echt actieve buiten belevingen, waarbij je het prachtige Hoeksche Waardse polderlandschap kunt ontdekken. De karakteristieke kronkelende kreken en slingerende dijken zijn wat het Hoeksche Waards Landschap onder andere zo uniek in Nederland maakt. Jachthaven Strijensas is actief op de sociale media op o.a. Instagram en facebook.

Voor alle relevante informatie website: https://www.jachthavenstrijensas.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.