Extra opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen in Strijen, 6 juni informatieavond in het dorpshuis van Strijen

288

Sinds maart 2022 vangen we in gemeente Hoeksche Waard vluchtelingen uit Oekraïne op. De opvang wordt uitgebreid door tijdelijke woonunits te plaatsen op het terrein van de opvanglocatie in Strijen (het voormalige gemeentehuis). We nodigen u graag uit om u hierover meer te vertellen. Gemeente Hoeksche Waard organiseert daarom op dinsdag 6 juni in Dorpshuis Streona een inloopbijeenkomst.

Plek voor maximaal 100 mensen

Helaas is de oorlog in Oekraïne nog steeds niet voorbij. In december 2022 heeft het Rijk gemeenten gevraagd meer opvangplekken te realiseren. De afgelopen maanden heeft gemeente Hoeksche Waard in beeld gebracht wat de mogelijkheden zijn voor onze gemeente. Dit heeft geleid tot de keuze om tijdelijke woonunits te plaatsen op het terrein van het voormalige gemeentehuis in Strijen. Deze uitbreiding biedt plek voor maximaal 100 mensen.

Welkom bij inloopbijeenkomst dinsdag 6 juni

U bent van harte welkom om op dinsdag 6 juni tussen 17.00 en 19.00 uur binnen te lopen in Dorpshuis Streona aan het Stockholmplein 6. Aanmelden is niet nodig. Op deze avond kunt u zien hoe de woonunits en de inrichting van het terrein eruit komen te zien. Medewerkers van de gemeente, de opvanglocatie en het bedrijf dat voor ons de uitbreiding verzorgt, zijn er om uw vragen te beantwoorden.

Er wordt een vergunning aangevraagd om tijdelijke woonunits te plaatsen op het terrein van de opvanglocatie in Strijen. De komende periode worden de woonunits daar geplaatst. De locatie is naar verwachting aan het einde van de zomer gereed. We plaatsen units die voor langere tijd kunnen blijven staan. Het is nog niet bekend hoe lang opvang nodig is. Daarom is van tevoren gekozen voor units van een behoorlijke kwaliteit.

We hopen en verwachten dat de opvang in deze woonunits net zo succesvol verloopt als de opvang in de voormalige gemeentehuizen van Piershil en Strijen. Hier ervaren we een fijne dynamiek tussen bewoners, vrijwilligers en betrokken organisaties. In totaal vangt de gemeente met deze uitbreiding dan zo’n 370 vluchtelingen uit Oekraïne op. Daarnaast verblijven er ook vluchtelingen uit Oekraïne bij gastgezinnen.

De huidige opvangplekken in de voormalige gemeentehuizen in Piershil en Strijen blijven in ieder geval beschikbaar tot en met eind 2023. Mogelijk is het nodig die periode te verlengen, wanneer opvang nog langer nodig is.

Meer informatie en aanmelden nieuwsbrief

Meer informatie vindt u op www.gemeentehw.nl/oekraine. U kunt zich ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief ‘Opvang Oekraïne’ via www.gemeentehw.nl/nieuwsbrieven. Zo blijft u per e-mail op de hoogte van het laatste nieuws.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.